"Velika zlatna povelja" prof. dr Matunoviću

Pukovnik profesor dr Radomir Matunović, načelnik Klinike za kardiologiju Vojnomedicinske akademije u Beogradu, je baš lekar po Hipokratu, vrhunski profesionalac, divan čovek, ličnost od integriteta, za najviše poštovanje, uvažavanje, ugled i primer, rekao nam je dr Zoran Nikolić, obazlažući rukovodstvu Doma zdravlja "Dr Milenko Marin", na čijem je čelu, dodelu "Velike zlatne povelje", najvišeg priznanja te ustanove iz Vukovog kraja, uglednom i uspešnom lekaru sa VMA.

Srbija 02.02.2016 | 10:12
"Velika zlatna povelja" prof. dr Matunoviću

Po Nikolićevim rečima, "od ustanovljavanja ovog prestižnog priznanja ustanove koje nosi ime znamenitog srpskog lekara, humaniste i kulturnog pregaoca, dr Milenka Marina, uručeno je tek nekolicini lekara, a, kao i predhodna, i ovo, zasigurno, idu u prave ruke".

"Naše je, ne samo da vodimo računa o radu naše ustanove, već da, stalno, osluškujemo naše pacijente kako su i gde primani i zbrinjavani van Loznice, pa se ime profesora Matunovića toliko često spominjalo, kao i Klinika na čijem je on čelu, da je odluka o dodeli ovog, rekao bih, za njega nešto sasvim prirodno", kaže dr Nikolić.

Uz znanje u struci, rukovođenju, prema onome što smo saznali, profesor je, i kao univerzitetski zaposlenik, ličnost koja, na najbolji način, obeležava školovanje budućih naših lekara. Spada u red ljudi, koji je svestan žrtvovanja za struku i pacijente, svim srcem, što mora da se primeti, ceni i vrednuje.

Dr Zoran Nikolić kaže da je za Dom zdravlja u Loznici ponosan što se u "knjizi zlatnih kolega", van nje, našao profesor dr Radomir Matunović, "koji je ovo priznanje zaslužio sigurno i od drugih ovakvih ustanova u zemlji, ali Lozničani, zemljaci Vuka Karadžića i Jovana Cvijića su ga primetili, setili se i odlučili da bude laureat".

Priznanje će biti urečeno naredne sedmice u Beogradu.

Autor: V.Mitrić/BN TV

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Посматрач

02.02.2016 13:36

Није злато све што сија нити Златна Повеља доказ напретка!

ODGOVORITE