Рекордер међу друголигашима - Џордан Роудс!

Нападач Блекбурна преселио се у Мидлзбро за 15.000.000 евра што је највећи трансфер у Чемпионшипу ове зиме!

Фудбал 03.02.2016 | 16:00
Рекордер међу друголигашима - Џордан Роудс!

Иако је најпре био стопиран, трансфер голгетера Блекбурна Џордана Роудса у Мидлзбро од 15.000.000 евра је озваничен. Шкот је тако постао најскупљи фудбалер Чемпионшипа у овом прелазном року.

Нападач је стигао на Риверсајд, како би био промовисан у црвеном дресу и то само дан након што је газда Бороа Стив Гибсон напрасно прекинуо преговоре са 25-годишњим фудбалером.

Разлог за то била су примања сјајног нападача, који је зарађивао око 46.000 евра недељно у табору Роверса, а имао је и повелики бонус за пласман у Премијер лигу. Како је Мидлзбро близу повратка у елиту и високо је пласиран на табели, газди клуба се то учинило као превише пара, па је у недељу поподне повукао ручну.

Ипак, предомислио се, ваљда се пробудио много задовољнији, па је прихватио да исплаћује Роудсу примања каква је нападач имао и на Ивуд парку. Једино, што је својим премишљањем Гибсон преварио менаџера Блекбурна Пола Ламберта, који је планирао да потроши на појачања новац од продаје Роудса последњег дана прелазног рока.

Овим се још једном показало да и у Чемпионшипу клубови имају сасвим велика финансијска средства, о чему најбоље сведочи и трансфер Џејмса Тарковског из Брентфорда у Барнли за чак 8.000.000 евра.

Лепо се живи и у Другој лиги, нема шта.

Коментари / 0

Оставите коментар