Rekorder među drugoligašima - Džordan Rouds!

Napadač Blekburna preselio se u Midlzbro za 15.000.000 evra što je najveći transfer u Čempionšipu ove zime!

Fudbal 03.02.2016 | 16:00
Rekorder među drugoligašima - Džordan Rouds!

Iako je najpre bio stopiran, transfer golgetera Blekburna Džordana Roudsa u Midlzbro od 15.000.000 evra je ozvaničen. Škot je tako postao najskuplji fudbaler Čempionšipa u ovom prelaznom roku.

Napadač je stigao na Riversajd, kako bi bio promovisan u crvenom dresu i to samo dan nakon što je gazda Boroa Stiv Gibson naprasno prekinuo pregovore sa 25-godišnjim fudbalerom.

Razlog za to bila su primanja sjajnog napadača, koji je zarađivao oko 46.000 evra nedeljno u taboru Roversa, a imao je i poveliki bonus za plasman u Premijer ligu. Kako je Midlzbro blizu povratka u elitu i visoko je plasiran na tabeli, gazdi kluba se to učinilo kao previše para, pa je u nedelju popodne povukao ručnu.

Ipak, predomislio se, valjda se probudio mnogo zadovoljniji, pa je prihvatio da isplaćuje Roudsu primanja kakva je napadač imao i na Ivud parku. Jedino, što je svojim premišljanjem Gibson prevario menadžera Blekburna Pola Lamberta, koji je planirao da potroši na pojačanja novac od prodaje Roudsa poslednjeg dana prelaznog roka.

Ovim se još jednom pokazalo da i u Čempionšipu klubovi imaju sasvim velika finansijska sredstva, o čemu najbolje svedoči i transfer Džejmsa Tarkovskog iz Brentforda u Barnli za čak 8.000.000 evra.

Lepo se živi i u Drugoj ligi, nema šta.

Komentari / 0

Ostavite komentar