ЕП: "Орлови", по полуфинале, по историју!

Футсал репрезентација Србије утакмицом против Словеније отвара Европско првенство у Београду.

Фудбал 02.02.2016 | 16:00
ЕП: "Орлови", по полуфинале, по историју!

Све је спремно за десето по реду Европско првенство у футсалу, које ће се од овог уторка, па до 13. фебруара одржавати у београдској Комбанк арени.

Репрезентација Србије такмичи се у Групи А са Словенијом и Португалом, док су Групи Б Шпанија, Украјина и Мађарска, у Групи Ц су Русија, Хрватска и Казахстан, а у Групи Д Италија, Чешка и Азербејџан.

По две првопласиране екипе иду у четвртфинале.

"Орлови" ће отворити турнир утакмицом са Словенијом (18.30), а са Португалом ће се састати у суботу (21.00).

"Први пут ће гледаоци у Србији моћи на једном месту да виде најбоље играче Европе, да посматрају врхунски футсал. Позивам све да дођу да уживају. Сигуран сам да ћемо имати огромну подршку са трибина, продаја карата иде одлично и то може само да нам буде додатни ветар у леђа, никако оптерећење", изјавио је селектор Аца Ковачевић.

Циљ српске репрезентације је пласман међу четири најбоља тима.

"Када је реч о дометима, они су релативан појам. Сам пласман на европска и светска првенства је велики успех за нас, али је чињеница да смо међу десет најбољих репрезентација на континенту, па и на планети. То нас додатно обавезује. Наравно, јасно је да много тога зависи од исхода прве утакмице, против Словеније", није желео селектор да прецизира очекивања, међутим, јесте капитен Марко Перић.

"Није потребно посебно наглашавати да нам је сан да заиграмо у полуфиналу, што би било први пут у историји српског футсала, али је то, бар за сада, веома далеко јер сада размишљамо само о Словенији", опрезан је Перић.

Капитен је претходно упозорио на квалитет словеначког тима.

"Победа над Словенијом нам широм отвара врата четвртфинала, али нема сумње да ће бити веома тешко. Играли смо са том репрезентацијом много пута и екипа су за поштовање. Свесни смо колико интересовање је изазвао овај турнир и учинићемо све што је до нас да се одужимо свима који ће нас бодрити".

Младен Коцић, један од играча од којих се много тога очекује у предстојећим мечевима, са нестрпљењем чека почетак турнира.

"Само да почне. Не можемо да дочекамо! Имамо прилику да на домаћем терену учинимо нешто велико и то нам даје додатну снагу. Није више битан ни тежак жреб, нису битне ни било какве друге евентуалне потешкоће. На нама је да изађемо на терен и одиграмо најбоље што можемо. А, када је тако, онда можемо много. Предуслов свега је, наравно, да победимо Словенију", прижељкује Коцић.

Утакмице четвртфинала играће се 8. и 9. фебруара. Полуфинале је 11, а финале и утакмица за треће место 13. фебруара.

Титулу првака Европе брани Италија.

Коментари / 0

Оставите коментар