EP: "Orlovi", po polufinale, po istoriju!

Futsal reprezentacija Srbije utakmicom protiv Slovenije otvara Evropsko prvenstvo u Beogradu.

Fudbal 02.02.2016 | 16:00
EP: "Orlovi", po polufinale, po istoriju!

Sve je spremno za deseto po redu Evropsko prvenstvo u futsalu, koje će se od ovog utorka, pa do 13. februara održavati u beogradskoj Kombank areni.

Reprezentacija Srbije takmiči se u Grupi A sa Slovenijom i Portugalom, dok su Grupi B Španija, Ukrajina i Mađarska, u Grupi C su Rusija, Hrvatska i Kazahstan, a u Grupi D Italija, Češka i Azerbejdžan.

Po dve prvoplasirane ekipe idu u četvrtfinale.

"Orlovi" će otvoriti turnir utakmicom sa Slovenijom (18.30), a sa Portugalom će se sastati u subotu (21.00).

"Prvi put će gledaoci u Srbiji moći na jednom mestu da vide najbolje igrače Evrope, da posmatraju vrhunski futsal. Pozivam sve da dođu da uživaju. Siguran sam da ćemo imati ogromnu podršku sa tribina, prodaja karata ide odlično i to može samo da nam bude dodatni vetar u leđa, nikako opterećenje", izjavio je selektor Aca Kovačević.

Cilj srpske reprezentacije je plasman među četiri najbolja tima.

"Kada je reč o dometima, oni su relativan pojam. Sam plasman na evropska i svetska prvenstva je veliki uspeh za nas, ali je činjenica da smo među deset najboljih reprezentacija na kontinentu, pa i na planeti. To nas dodatno obavezuje. Naravno, jasno je da mnogo toga zavisi od ishoda prve utakmice, protiv Slovenije", nije želeo selektor da precizira očekivanja, međutim, jeste kapiten Marko Perić.

"Nije potrebno posebno naglašavati da nam je san da zaigramo u polufinalu, što bi bilo prvi put u istoriji srpskog futsala, ali je to, bar za sada, veoma daleko jer sada razmišljamo samo o Sloveniji", oprezan je Perić.

Kapiten je prethodno upozorio na kvalitet slovenačkog tima.

"Pobeda nad Slovenijom nam širom otvara vrata četvrtfinala, ali nema sumnje da će biti veoma teško. Igrali smo sa tom reprezentacijom mnogo puta i ekipa su za poštovanje. Svesni smo koliko interesovanje je izazvao ovaj turnir i učinićemo sve što je do nas da se odužimo svima koji će nas bodriti".

Mladen Kocić, jedan od igrača od kojih se mnogo toga očekuje u predstojećim mečevima, sa nestrpljenjem čeka početak turnira.

"Samo da počne. Ne možemo da dočekamo! Imamo priliku da na domaćem terenu učinimo nešto veliko i to nam daje dodatnu snagu. Nije više bitan ni težak žreb, nisu bitne ni bilo kakve druge eventualne poteškoće. Na nama je da izađemo na teren i odigramo najbolje što možemo. A, kada je tako, onda možemo mnogo. Preduslov svega je, naravno, da pobedimo Sloveniju", priželjkuje Kocić.

Utakmice četvrtfinala igraće se 8. i 9. februara. Polufinale je 11, a finale i utakmica za treće mesto 13. februara.

Titulu prvaka Evrope brani Italija.

Komentari / 0

Ostavite komentar