Реформатори тешко извуку живу главу

Премијер Србије Александар Вучић гостовао је на ТВ Хепи у специјалном издању емисије "Ћирилица" а у другом делу емисије коју води Миломир Марић, премијер је одговарао на питања певачице Јелене Карлеуше и докторке Наде Мацуре и жртве насиља Тине Шакотић... Карлеуша је упитала премијера да ли зна како пролазе српски реформатори, на шта је премијер одговорио да "ниједан није извукао живу главу"...

Србија 02.02.2016 | 07:06
Реформатори тешко извуку живу главу

Јелена Карлеуша се запитала зашто је позвана у емисију, пошто је познато да је Вучићев политички противник, на шта је премијер констатовао да је добро што постоји прилика да се јавно разговара.

Након што је Марић представио и докторку Наду Мацуру, Вучић се нашалио да је увек послуша и да се слојевито обукао.

И трећа учесница емисије, Тина Шакотић, која је штићеница сигурне куће узела је реч и питала када ће бити испоштовано и учињено све да се злостављане жене заштите.

"Радимо доста тога. Неке смо већ запослили. Веома су срећне и раде. Имају посао, на смену једна другој чувају децу. Не могу да обећам сада све, али наставићемо да помажемо", рекао је Вучић, додајући да мушкарци који туку жене нису људи.

"Наћићемо законска решења да најстрожије казнимо такве људе. Разговарао сам са Селаковићем и убудуће ћемо такве мере да преузимамо", додао је премијер истичући да су сва кривична дела у паду, осим насиља над женама.

Учио сам и од Томе и Шешеља и Коштунице

Докторка Нада Мацура упитала је премијера од којих политичара је највише (на)учио, као и који филозофи су му били узори.

"Учио сам и од Милошевића и од Томе и од Шешеља, у највећој мери, и од Коштунице... Што се тиче филозофа, познато је да често истичем Макса Вебера. Његову књигу "Протестантска етика" препоручио бих свим младим људима. Дивим се протестантској етици и оном што је њихова цивилизација успела да створи. Ја сам православац, али мислим да много можемо да научимо од њих", рекао је премијер.

"Ваљда је сад женама лакше да то кажу", навео је он, а штићеница је потврдила да је сада лакше женама које су злостављање да проговоре, јер сада постоје сигурне куће.

Премијеру је потом Јелена Карлеуша поручила да је представник оне Србије која има другачије погледе на живот, и да ће покушати да Вучића приближи онима који га не воле.

"Тражила бих да се више смеје, да не прекида жене и да нема трему и страх да одговара на питања јер смо сви овде на страни Србије", рекла је Карлеуша.

"Представник сам оне Србије која се у свему разликује од Вучића и зато је то добра прилика да разменимо мишљења... За почетак бих саветовала премијеру да се више смеје...", рекла је Јелени.

Карлеуша је потом питала премијера о наводној медијској цензури, а премијер је одговорио да управо на њеном примеру може да се види како изгледа "медијско жигосање".

Следеће питање познате певачице премијеру тицало се реформатора и начина како они пролазе у Србији.

"Зато је важно да радимо на поглављу 23 и 24, да лаж постане скупа", навео је Вучић.

"Сви важни и велики људи, од великог Вожда до великог Милоша који је по мени највећи државник, човек који је стварао модерну државу, како смо тако човека протерали и његовог наследника убили... Ми споменик код Књаза зовемо код коња... Ниједан наш реформатор и велики државник није извукао живу главу", одговорио је Вучић.

Карлеуша је потом поново разговор увела у економске воде, питајући премијера зашто није довољно јасно објаснио зашто су смањене плате и пензије.

"Србија много година није била у суфициту и то без великих приватизација и ако тако наставимо, на добром смо путу. У супротном, чекао бих нас сценарио тежи од грчког", истакао је премијер.

Разговор премијера са дамама у студију ТВ Хепи потом се тицао поплава на шта је Тина Шакотић констатовала да је Обреновац комплетно реновиран, а премијер додао да су неки стамбени објекти чак и лепши него пре поплава које су опустошила овај град.

Избори ће бити неизвесни

Реч је поново узела Јелена Карлеуша и питала: "Да ли сматрате да постоји опозиција у Србији".

"Има. Веома је моћна и организована... Много је оних који су у власти, а суштинска су опозиција. Избори ће бити неизвесни, пошто је много неопредељених гласача. Веома је важно да се народ изјасни, нећу да бежим од народне воље. Не бих могао себе да погледам када бих са шест одсто грчевито држао власт", одговорио је Вучић.

У емисији је требало да учествује и Јелена Јанковић, али није пошто је имала операцију.

Извор: Информер

 

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Михаило Микић

02.02.2016 06:56

Вучић је представник оне СРБије што је пала пред Западом на кољена, а његов предлог да млади требају да прочитају књигу од Макса Вебера "Протестантска етика" само је доказ да он није духовни СРБин: Православац и Светосавац. Ми СРБи имамо од Аве Јустина Поповића књигу "Светосавље као филозофију живота" која је у сваком погледу изнад "Протестантске етике". Зато је жалосно чути да Александар Вучић као Премијер Републике СРБије НЕПОЗНА своје и њезино народно благо са којим се поноси цијели културни свијет! Због тога изучио прво своју вијеру и своју културу па затим учимо о туђим вјерама и туђим културама. Тада нећемо због свог незнања своје презирати а са туђим се узалуд поносити!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђорђе

02.02.2016 08:28

Михаило; солидан коментар.Макс Вебер у "Протестантској етици" ,коју сам додуше давно читао,у тој "Протестантској етици" прагматизам у етици,али боље рећи "Бизнис" нема душу,као Словенска.Бизнис нема социјалну димензију ,како сам га ја разумио.Ово је у преводу за обичног човека.Радите и радите,а плату није обавезно послодавац да исплати.Марx је то раније у "Капиталу" ,прије Вебера боље објаснио чему води та етика. Мада је Вебер велики мислилац.Али књига "Светосавље као философија живота" Јустина Поповича има душу.Иначе сам за свеколико уједињење Германа и Словена. Тако би Европа опстала на дјелима Шекспира,Гетеа Сервантеса,Селимовића,Андрића,па и Вебера.Жалосно је да је Карлеуша алтернатива Вучићу у тако лијепој Србији.Имали ико иђе,иђе,иђе и иђе други.Без намјере да увредим дотичну ,али она то не зна заиста.Без увреде не би ме чудило да се појаве и ликови из реалитија ,као алтернатива,Змај од Шипова и друштво.Интелектуалци гдје сте јавите се. Лијеп поздрав свим људима без обзира на вјеру и нацију.Свима желим "МИРАН САН".Ђорђе

Name

Светосавље

02.02.2016 08:31

Ако постоји апсолтна истина онда је то оно сто сте изрекли ви Михаило. Свака цаст и потписујем све 100%

Name

Искрено

02.02.2016 08:42

Вучићу ти си довољно паметан и елоквентан да можеш давати одговоре и без патетике.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ииии

02.02.2016 09:17

Ма нема више ово је врх.Тако речи ,једна естрадна "умјетница" у емисији са предсједником једне државе.Супер....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вукасин

04.02.2016 16:19

А господја, тацније докторка Мацура као није део естраде? Највисе се она обрукала.

Name

нота бене

02.02.2016 09:56

Нон-стоп негдје гостује. Популизам је његов политички програм.

ОДГОВОРИТЕ