Reformatori teško izvuku živu glavu

Premijer Srbije Aleksandar Vučić gostovao je na TV Hepi u specijalnom izdanju emisije "Ćirilica" a u drugom delu emisije koju vodi Milomir Marić, premijer je odgovarao na pitanja pevačice Jelene Karleuše i doktorke Nade Macure i žrtve nasilja Tine Šakotić... Karleuša je upitala premijera da li zna kako prolaze srpski reformatori, na šta je premijer odgovorio da "nijedan nije izvukao živu glavu"...

Srbija 02.02.2016 | 07:06
Reformatori teško izvuku živu glavu

Jelena Karleuša se zapitala zašto je pozvana u emisiju, pošto je poznato da je Vučićev politički protivnik, na šta je premijer konstatovao da je dobro što postoji prilika da se javno razgovara.

Nakon što je Marić predstavio i doktorku Nadu Macuru, Vučić se našalio da je uvek posluša i da se slojevito obukao.

I treća učesnica emisije, Tina Šakotić, koja je štićenica sigurne kuće uzela je reč i pitala kada će biti ispoštovano i učinjeno sve da se zlostavljane žene zaštite.

"Radimo dosta toga. Neke smo već zaposlili. Veoma su srećne i rade. Imaju posao, na smenu jedna drugoj čuvaju decu. Ne mogu da obećam sada sve, ali nastavićemo da pomažemo", rekao je Vučić, dodajući da muškarci koji tuku žene nisu ljudi.

"Naćićemo zakonska rešenja da najstrožije kaznimo takve ljude. Razgovarao sam sa Selakovićem i ubuduće ćemo takve mere da preuzimamo", dodao je premijer ističući da su sva krivična dela u padu, osim nasilja nad ženama.

Učio sam i od Tome i Šešelja i Koštunice

Doktorka Nada Macura upitala je premijera od kojih političara je najviše (na)učio, kao i koji filozofi su mu bili uzori.

"Učio sam i od Miloševića i od Tome i od Šešelja, u najvećoj meri, i od Koštunice... Što se tiče filozofa, poznato je da često ističem Maksa Vebera. Njegovu knjigu "Protestantska etika" preporučio bih svim mladim ljudima. Divim se protestantskoj etici i onom što je njihova civilizacija uspela da stvori. Ja sam pravoslavac, ali mislim da mnogo možemo da naučimo od njih", rekao je premijer.

"Valjda je sad ženama lakše da to kažu", naveo je on, a štićenica je potvrdila da je sada lakše ženama koje su zlostavljanje da progovore, jer sada postoje sigurne kuće.

Premijeru je potom Jelena Karleuša poručila da je predstavnik one Srbije koja ima drugačije poglede na život, i da će pokušati da Vučića približi onima koji ga ne vole.

"Tražila bih da se više smeje, da ne prekida žene i da nema tremu i strah da odgovara na pitanja jer smo svi ovde na strani Srbije", rekla je Karleuša.

"Predstavnik sam one Srbije koja se u svemu razlikuje od Vučića i zato je to dobra prilika da razmenimo mišljenja... Za početak bih savetovala premijeru da se više smeje...", rekla je Jeleni.

Karleuša je potom pitala premijera o navodnoj medijskoj cenzuri, a premijer je odgovorio da upravo na njenom primeru može da se vidi kako izgleda "medijsko žigosanje".

Sledeće pitanje poznate pevačice premijeru ticalo se reformatora i načina kako oni prolaze u Srbiji.

"Zato je važno da radimo na poglavlju 23 i 24, da laž postane skupa", naveo je Vučić.

"Svi važni i veliki ljudi, od velikog Vožda do velikog Miloša koji je po meni najveći državnik, čovek koji je stvarao modernu državu, kako smo tako čoveka proterali i njegovog naslednika ubili... Mi spomenik kod Knjaza zovemo kod konja... Nijedan naš reformator i veliki državnik nije izvukao živu glavu", odgovorio je Vučić.

Karleuša je potom ponovo razgovor uvela u ekonomske vode, pitajući premijera zašto nije dovoljno jasno objasnio zašto su smanjene plate i penzije.

"Srbija mnogo godina nije bila u suficitu i to bez velikih privatizacija i ako tako nastavimo, na dobrom smo putu. U suprotnom, čekao bih nas scenario teži od grčkog", istakao je premijer.

Razgovor premijera sa damama u studiju TV Hepi potom se ticao poplava na šta je Tina Šakotić konstatovala da je Obrenovac kompletno renoviran, a premijer dodao da su neki stambeni objekti čak i lepši nego pre poplava koje su opustošila ovaj grad.

Izbori će biti neizvesni

Reč je ponovo uzela Jelena Karleuša i pitala: "Da li smatrate da postoji opozicija u Srbiji".

"Ima. Veoma je moćna i organizovana... Mnogo je onih koji su u vlasti, a suštinska su opozicija. Izbori će biti neizvesni, pošto je mnogo neopredeljenih glasača. Veoma je važno da se narod izjasni, neću da bežim od narodne volje. Ne bih mogao sebe da pogledam kada bih sa šest odsto grčevito držao vlast", odgovorio je Vučić.

U emisiji je trebalo da učestvuje i Jelena Janković, ali nije pošto je imala operaciju.

Izvor: Informer

 

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Михаило Микић

02.02.2016 06:56

Вучић је представник оне СРБије што је пала пред Западом на кољена, а његов предлог да млади требају да прочитају књигу од Макса Вебера "Протестантска етика" само је доказ да он није духовни СРБин: Православац и Светосавац. Ми СРБи имамо од Аве Јустина Поповића књигу "Светосавље као филозофију живота" која је у сваком погледу изнад "Протестантске етике". Зато је жалосно чути да Александар Вучић као Премијер Републике СРБије НЕПОЗНА своје и њезино народно благо са којим се поноси цијели културни свијет! Због тога изучио прво своју вијеру и своју културу па затим учимо о туђим вјерама и туђим културама. Тада нећемо због свог незнања своје презирати а са туђим се узалуд поносити!

ODGOVORITE
Name

Đorđe

02.02.2016 08:28

Mihailo; solidan komentar.Maks Veber u "Protestantskoj etici" ,koju sam doduše davno čitao,u toj "Protestantskoj etici" pragmatizam u etici,ali bolje reći "Biznis" nema dušu,kao Slovenska.Biznis nema socijalnu dimenziju ,kako sam ga ja razumio.Ovo je u prevodu za običnog čoveka.Radite i radite,a platu nije obavezno poslodavac da isplati.Marx je to ranije u "Kapitalu" ,prije Vebera bolje objasnio čemu vodi ta etika. Mada je Veber veliki mislilac.Ali knjiga "Svetosavlje kao filosofija života" Justina Popoviča ima dušu.Inače sam za svekoliko ujedinjenje Germana i Slovena. Tako bi Evropa opstala na djelima Šekspira,Getea Servantesa,Selimovića,Andrića,pa i Vebera.Žalosno je da je Karleuša alternativa Vučiću u tako lijepoj Srbiji.Imali iko iđe,iđe,iđe i iđe drugi.Bez namjere da uvredim dotičnu ,ali ona to ne zna zaista.Bez uvrede ne bi me čudilo da se pojave i likovi iz realitija ,kao alternativa,Zmaj od Šipova i društvo.Intelektualci gdje ste javite se. Lijep pozdrav svim ljudima bez obzira na vjeru i naciju.Svima želim "MIRAN SAN".Đorđe

Name

Svetosavlje

02.02.2016 08:31

Ako postoji apsoltna istina onda je to ono sto ste izrekli vi Mihailo. Svaka cast i potpisujem sve 100%

Name

Iskreno

02.02.2016 08:42

Vučiću ti si dovoljno pametan i elokventan da možeš davati odgovore i bez patetike.

ODGOVORITE
Name

Iiii

02.02.2016 09:17

Ma nema više ovo je vrh.Tako reči ,jedna estradna "umjetnica" u emisiji sa predsjednikom jedne države.Super....

ODGOVORITE
Name

Vukasin

04.02.2016 16:19

A gospodja, tacnije doktorka Macura kao nije deo estrade? Najvise se ona obrukala.

Name

nota bene

02.02.2016 09:56

Non-stop negdje gostuje. Populizam je njegov politički program.

ODGOVORITE