Звезда НАШЛА шпица! Бразилац је и „убијао“ је у Русији!

Црвено-бели ће покушати да на лето ангажују Велитона Соареша који је бриљарао у дресу Спартака из Москве!

Фудбал 02.02.2016 | 15:20
Звезда НАШЛА шпица! Бразилац је и „убијао“ је у Русији!

„Завршили смо прелазни рок, али ћемо на лето покушати да доведемо нападача ТОП класе“, поручио је у недавној изјави за МОЗЗАРТ Спорт спортски директор црвено-белих Блажо Раосављевић.

Процена стручног штаба и спортског дела црвено-белих је да Уго Вијеира уз подршку искусног Предрага Сикимића и опорављеног Петра Орландића може да изнесе терет преосталих 15 првенствених кола. Међутим, за европске квалификације биће потребно озбиљно појачање, неко ко је способан да полушансу против озбиљне екипе претвори у гол.

Далеко је летњи прелазни рок, али на столу спортског сектора Црвене звезде налази се озбиљан материјал о тренутним могућностима актуелног члана турског Мерсина Велитона Соареша.

Мада се о њему мање-више зна. Реч је о 29-годишњем Бразилцу који је од 2007. до 2013.године жарио и палио у дресу московског Спартака. За црвено-беле из главног града Русије одиграо је 104 утакмице и постигао 57 голова. Врло вероватно да је реч о страном нападачу који је оставио најјачи утисак у великану из Русије.

Током последње сезоне уговора Велитон је провео на позајмицама у Гремију, Сао Паулу, и Селти из Вига... Била је то „минус“ фата његове каријере, а успео је да се донекле рехабилитује у турском Мерсину (43 утакмице, 15 голова).

Ове полусезоне је дао пет голова и имао шест асистенција. Повољна околност јесте податак да му уговор са турским клубом истиче на лето, па би у Црвену звезду дошао као слободан играч. Такође, шеф стручног штаба Црвене звезде је упознат са његовим квалитетима, пошто су истовремено печалбарили у Русији.

Коментари / 0

Оставите коментар