Zvezda NAŠLA špica! Brazilac je i „ubijao“ je u Rusiji!

Crveno-beli će pokušati da na leto angažuju Velitona Soareša koji je briljarao u dresu Spartaka iz Moskve!

Fudbal 02.02.2016 | 15:20
Zvezda NAŠLA špica! Brazilac je i „ubijao“ je u Rusiji!

„Završili smo prelazni rok, ali ćemo na leto pokušati da dovedemo napadača TOP klase“, poručio je u nedavnoj izjavi za MOZZART Sport sportski direktor crveno-belih Blažo Raosavljević.

Procena stručnog štaba i sportskog dela crveno-belih je da Ugo Vijeira uz podršku iskusnog Predraga Sikimića i oporavljenog Petra Orlandića može da iznese teret preostalih 15 prvenstvenih kola. Međutim, za evropske kvalifikacije biće potrebno ozbiljno pojačanje, neko ko je sposoban da polušansu protiv ozbiljne ekipe pretvori u gol.

Daleko je letnji prelazni rok, ali na stolu sportskog sektora Crvene zvezde nalazi se ozbiljan materijal o trenutnim mogućnostima aktuelnog člana turskog Mersina Velitona Soareša.

Mada se o njemu manje-više zna. Reč je o 29-godišnjem Brazilcu koji je od 2007. do 2013.godine žario i palio u dresu moskovskog Spartaka. Za crveno-bele iz glavnog grada Rusije odigrao je 104 utakmice i postigao 57 golova. Vrlo verovatno da je reč o stranom napadaču koji je ostavio najjači utisak u velikanu iz Rusije.

Tokom poslednje sezone ugovora Veliton je proveo na pozajmicama u Gremiju, Sao Paulu, i Selti iz Viga... Bila je to „minus“ fata njegove karijere, a uspeo je da se donekle rehabilituje u turskom Mersinu (43 utakmice, 15 golova).

Ove polusezone je dao pet golova i imao šest asistencija. Povoljna okolnost jeste podatak da mu ugovor sa turskim klubom ističe na leto, pa bi u Crvenu zvezdu došao kao slobodan igrač. Takođe, šef stručnog štaba Crvene zvezde je upoznat sa njegovim kvalitetima, pošto su istovremeno pečalbarili u Rusiji.

Komentari / 0

Ostavite komentar