Пелегрини са четири титуле иде у Челси?!

Управо би Стамфорд Бриџ могао да буде следећа дестинација за Чилеанца који јури све трофеје са Грађанима у наставку сезоне.

Фудбал 03.02.2016 | 08:40
Пелегрини са четири титуле иде у Челси?!

Челници Манчестер Ситија изабрали су да данас обелодане растанак са Мануелом Пелегринијем и да на сва звона разгласе да његов посао од лета преузима Пеп Гвардиола.

Кажу да је то „у интересу“ и играча и актуелног тренера, а да ли је баш тако? Без обзира на одлуку да кормило повере Гвардиоли, једном од вероватно најбољих тренера на свету, сам тајминг који су Грађани одабрали за објављивање информације „коју су сви знали“ можда и није прави, без обзира што тако богатом клубу и приличи да га предводи најплаћенији тренер на свету.

Наравно, Чилеанац се као велики џентлмен не љути, али добро зна да би могао поприлично добро да поради на својој промоцији у наредних неколико месеци и преузме кормило још неког богатог тима.
„Завршавам посао у Манчестер Ситију 30. јуна. Постојале су многе спекулације у претходом периоду, али ништа није урађено иза мојих леђа. Није добро када вас прате гласине где год да кренете, па сам одлучио да обелоданимо одлуку о растанку баш данас“, поручио је Пелегрини.

Пелегрини је, занимљиво, још увек у игри за сва четири трофеја ове сезоне - за Лигу шампиона, Премијер лигу, ФА куп и Лига куп, и замислите шта би било ако би их све освојио. Гвардиолу би у том случају сачекала иста мука као када је долазио у Бајерн 2013. године, а Јуп Хајнкенс отишао са "триплетом" из Минхена.

Што се тиче Чилеанца, он не треба да страхује за следећи посао. Челси, коме сигурно треба нови менаџер, могао би да буде његова следећа дестинација, а на то указује и чињеница да су многи остврски медији у претходном периоду, слично као и у случају Пепа Гвардиоле и Ситија, гласно најавили именовање Пелегринија на Стамфорд Бриџу.

Осим њега, као кандидати за клупу Плаваца спомињу се и Дијего Симеоне и Хорхе Сампаоли, мада је тренутно према свим британским кладионицма, управо Пелегрини главни фаворит да преузме кормило Челсија од лета.

Коментари / 0

Оставите коментар