Pelegrini sa četiri titule ide u Čelsi?!

Upravo bi Stamford Bridž mogao da bude sledeća destinacija za Čileanca koji juri sve trofeje sa Građanima u nastavku sezone.

Fudbal 03.02.2016 | 08:40
Pelegrini sa četiri titule ide u Čelsi?!

Čelnici Mančester Sitija izabrali su da danas obelodane rastanak sa Manuelom Pelegrinijem i da na sva zvona razglase da njegov posao od leta preuzima Pep Gvardiola.

Kažu da je to „u interesu“ i igrača i aktuelnog trenera, a da li je baš tako? Bez obzira na odluku da kormilo povere Gvardioli, jednom od verovatno najboljih trenera na svetu, sam tajming koji su Građani odabrali za objavljivanje informacije „koju su svi znali“ možda i nije pravi, bez obzira što tako bogatom klubu i priliči da ga predvodi najplaćeniji trener na svetu.

Naravno, Čileanac se kao veliki džentlmen ne ljuti, ali dobro zna da bi mogao poprilično dobro da poradi na svojoj promociji u narednih nekoliko meseci i preuzme kormilo još nekog bogatog tima.
„Završavam posao u Mančester Sitiju 30. juna. Postojale su mnoge spekulacije u prethodom periodu, ali ništa nije urađeno iza mojih leđa. Nije dobro kada vas prate glasine gde god da krenete, pa sam odlučio da obelodanimo odluku o rastanku baš danas“, poručio je Pelegrini.

Pelegrini je, zanimljivo, još uvek u igri za sva četiri trofeja ove sezone - za Ligu šampiona, Premijer ligu, FA kup i Liga kup, i zamislite šta bi bilo ako bi ih sve osvojio. Gvardiolu bi u tom slučaju sačekala ista muka kao kada je dolazio u Bajern 2013. godine, a Jup Hajnkens otišao sa "tripletom" iz Minhena.

Što se tiče Čileanca, on ne treba da strahuje za sledeći posao. Čelsi, kome sigurno treba novi menadžer, mogao bi da bude njegova sledeća destinacija, a na to ukazuje i činjenica da su mnogi ostvrski mediji u prethodnom periodu, slično kao i u slučaju Pepa Gvardiole i Sitija, glasno najavili imenovanje Pelegrinija na Stamford Bridžu.

Osim njega, kao kandidati za klupu Plavaca spominju se i Dijego Simeone i Horhe Sampaoli, mada je trenutno prema svim britanskim kladionicma, upravo Pelegrini glavni favorit da preuzme kormilo Čelsija od leta.

Komentari / 0

Ostavite komentar