"Политичари да се не мијешају у правосуђе!"

На позив предсједника Високог судског и тужилачког савјета Босне и Херцеговине Милана Тегелтије данас је одржан састанак са предсједницом Суда Босне и Херцеговине Медџидом Кресо и главним тужиоцем Тужилаштва Босне и Херцеговине Гораном Салиховићем. Тема састанка руководилаца правосудних институција била је актуелна ситуација у правосуђу.

Босна и Херцеговина 01.02.2016 | 17:48
"Политичари да се не мијешају у правосуђе!"

Анализирајући посљедња дешавања везана за рад Суда и Тужилаштва БиХ, учесници састанка су закључили да је потребно смирити тензије у јавном животу везано за рад правосуђа на појединим предметима, те је неопходно пустити правосуђе да у миру ради свој посао у складу са овлаштењима прописаним Уставом и законима Босне и Херцеговине.

"Учесници састанка су упутили захтјев свим актерима јавног живота у којем су истакли да је неопходно да се политичари престану мијешати у рад правосуђа и да се фокусирају на свој посао, да новинари објективно извјештавају, не сврставајући се ни на коју страну и објављујући искључиво провјерене информације, а да адвокати требају усмјерити своју снагу и капацитете на одбрану својих клијената, а не на нарушавање угледа правосудних институција. Судије и тужиоци ће, пак, радити свој посао искључиво примјењујући законе наше земље и међународне стандарде. Уколико хоћемо друштво у којем непотизам и корупција нису природне појаве, онда се за такво друштво морамо борити заједно, искрено и увијек, а не само у ситуацијама када то одговара личним интересима или у сврху манипулисања са јавношћу", поручили су руководиоци три највише правосудне институције БиХ са данашњег састанка.

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

БЛУКА

01.02.2016 16:54

Браво Милане само напријед подрска од народа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микић

01.02.2016 20:37

ТАЧНО! АЛИ НИ СУДСТВО ДА СЕ НЕ МЈЕША У ДНЕВНУ ПОЛИТИКУ!

Name

Ми сами

01.02.2016 21:42

Ма само радите посао без обзира на све.Ако вас политицари побједе онда дрзаве неце бити.Запамтите!!!!!

Name

Корупција

01.02.2016 16:58

Правосуђа Босне и Херцеговине и Републике Српске су организоване криминалне групе које легализују најтеже облике криминала. Тим се криминалом бави политичка врхушка, тако да овај позив најкорумпиранијег стуба власти вријеђа здрав разум. Зашто је правосуђе најкорумпираније - управо из разлога што штите криминал представника извршне и законодавне власти. Кад било ко буде хтио да живимо живот достаојан човјека, прво што треба урадити је да врати опљачкану имовину грађана и државе, изненадили би се када би знали шта све поједини представници правосуђа имају од имовине што у БиХ, што по читавом бијелом свијету.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кк

01.02.2016 17:10

Изгледа да је Тегелтика видио да брод тоне па се спасава... Или је само фарса, како би се приказали као независни... Ко це га знати

ОДГОВОРИТЕ
Name

сноуден

01.02.2016 17:20

Ок уставом БиХ загарантована је безбједност свим градјанима у БиХ и равноправност.Подсјетицемо вас на аферу С Т Р М и Ц А полицајац српске националности је разоткрио милионски сверц цигарета пријавио и доказао.Тузиластво и суд годинама цуте и скривају тај предмет....Засто то је пријављено 2007године сипа доставила извјестај тузиластву БиХ 2010 године у јуну мјесецу.Умјесто да буде полицајац наградјен у два наврата су му покусали прекинут радни однос ,незаконито га премјестили нема ста му нису радили сефови из границне полиције који су упетљани у тај криминал.Истрага око кријумцарења цигарета није спроведена од стране границне пилиције БиХ и ако јој је то надлезност нити је послата кривицна пријава надлезном тузиластву.Лице лисено слободе роба пронадјена и одузета а нема кривицне пријаве.Ко је узео новац за неподносење кривицне пријаве...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Микаило

01.02.2016 17:29

Милан Тегелтија треба да буде трајно удаљен од правосудја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цинизам

01.02.2016 17:30

Мртви вас поздрављају!

ОДГОВОРИТЕ
Name

драган

01.02.2016 17:48

Суд у Тужилаштво БиХ је дефинитивно отуђени центар моћи. Чини се да су они у свему независни. Коме ће судити, а коме не. Кога ће по једном, а кога по другом закону. То је једноставно недопустиво. По мом увјерењу независност мора бити у дијелу који се односи на истражне радње тужилаштва, и судијске одлуке. Све остало би морало да подлијеже одређеној парламентарној или некој другој контроли.

ОДГОВОРИТЕ