НБА: Хорнасек неће одлучивати о Богдану! Финикс му дао отказ!

Финикс Санси променили су тренера усред још једне лоше сезоне.

Кошарка 02.02.2016 | 13:40
НБА: Хорнасек неће одлучивати о Богдану! Финикс му дао отказ!

Хаос у Аризони достигао је кулминацију. Финикс Санси посегли су са најрадикалнијом мером - сменом тренера.

Џефу Хорнасеку, некада играчкој звезди франшизе, уручен је отказ после чак 19 пораза у последњој 21 утакмици. Неколико недеља раније, остао је без двојице најискуснијих сарадника, који су такође отпуштени због лоших резултата, а један од њих - Мајк Лонгабарди, у међувремену је постао помоћни тренер у стручном штабу новог шефа струке Кливленда, Тајрона Луа.

Вест о још једној турбуленцији у посрнулим Сансима посредно се односи и на нашег Богдана Богдановића, с обзиром на то да га је Финикс 2014. одабрао као 27. пика на драфту.

Према уговору са Фенербахчеом, Богдан ће овог лета имати право да напусти Истанбул и да се пресели у НБА и остаје да се види да ли ће се то и догодити и у којим условима.

За сада је познато само то да Финикс пролази кроз огромне проблеме, иако се они често подразумевају за ту франшизу.

Хорнасек је претпрошле сезоне сео на клупу Санса направио огроман бум са саставом, победивши у 48 утакмица, које су, уз одличну игру афирмисаног тима, умало младом стручњаку донеле и титулу "тренер године".

Ипак, већ од следеће сезоне ствари су се вратиле на старо, Санси су поново остварили мање од 40 тријумфа (39-43) и гомилањем играча на неколико позиција пореметили екипу која је сезону раније заблистала.

Последично, Горан Драгић је затражио (и добио) трејд у Мајами, Ајзеа Томас отишао је у Бостон после само једне сезоне, а сва светла остала су усмерена ка Ерику Бледсоу, који је у децембру 2015. покидао менискус колена и неће играти до следеће јесени.

Тренутно, апсолутно не изненађује податак да само Лејкерси (9-41) на Западу имају лошији скор Санса (14-35), зато што су таквом стању ствари допринели бројни фактори: Лоша форма, одсуство Бледсоа, честе "ситне" повреде ветерана Тајсона Чендлера и плејмејкера Брендона Најта и Ронија Прајса, незадовољство Маркифа Мориса због растанка са братом, који је прошлог лета трејдован у Детроит...

У таквој ситуацији, неколико младих играча добило је прилику да се истакне, а међу њима двојица играју на Богдановићевој позицији - Девин Букер и Арчи Гудвин.

Да ли ће им српски интернационалац од лета бити конкуренција за место у тиму? Сада је дефинитивно познато само то да Хорнасек неће бити консултован око тог питања

Коментари / 0

Оставите коментар