NBA: Hornasek neće odlučivati o Bogdanu! Finiks mu dao otkaz!

Finiks Sansi promenili su trenera usred još jedne loše sezone.

Košarka 02.02.2016 | 13:40
NBA: Hornasek neće odlučivati o Bogdanu! Finiks mu dao otkaz!

Haos u Arizoni dostigao je kulminaciju. Finiks Sansi posegli su sa najradikalnijom merom - smenom trenera.

Džefu Hornaseku, nekada igračkoj zvezdi franšize, uručen je otkaz posle čak 19 poraza u poslednjoj 21 utakmici. Nekoliko nedelja ranije, ostao je bez dvojice najiskusnijih saradnika, koji su takođe otpušteni zbog loših rezultata, a jedan od njih - Majk Longabardi, u međuvremenu je postao pomoćni trener u stručnom štabu novog šefa struke Klivlenda, Tajrona Lua.

Vest o još jednoj turbulenciji u posrnulim Sansima posredno se odnosi i na našeg Bogdana Bogdanovića, s obzirom na to da ga je Finiks 2014. odabrao kao 27. pika na draftu.

Prema ugovoru sa Fenerbahčeom, Bogdan će ovog leta imati pravo da napusti Istanbul i da se preseli u NBA i ostaje da se vidi da li će se to i dogoditi i u kojim uslovima.

Za sada je poznato samo to da Finiks prolazi kroz ogromne probleme, iako se oni često podrazumevaju za tu franšizu.

Hornasek je pretprošle sezone seo na klupu Sansa napravio ogroman bum sa sastavom, pobedivši u 48 utakmica, koje su, uz odličnu igru afirmisanog tima, umalo mladom stručnjaku donele i titulu "trener godine".

Ipak, već od sledeće sezone stvari su se vratile na staro, Sansi su ponovo ostvarili manje od 40 trijumfa (39-43) i gomilanjem igrača na nekoliko pozicija poremetili ekipu koja je sezonu ranije zablistala.

Posledično, Goran Dragić je zatražio (i dobio) trejd u Majami, Ajzea Tomas otišao je u Boston posle samo jedne sezone, a sva svetla ostala su usmerena ka Eriku Bledsou, koji je u decembru 2015. pokidao meniskus kolena i neće igrati do sledeće jeseni.

Trenutno, apsolutno ne iznenađuje podatak da samo Lejkersi (9-41) na Zapadu imaju lošiji skor Sansa (14-35), zato što su takvom stanju stvari doprineli brojni faktori: Loša forma, odsustvo Bledsoa, česte "sitne" povrede veterana Tajsona Čendlera i plejmejkera Brendona Najta i Ronija Prajsa, nezadovoljstvo Markifa Morisa zbog rastanka sa bratom, koji je prošlog leta trejdovan u Detroit...

U takvoj situaciji, nekoliko mladih igrača dobilo je priliku da se istakne, a među njima dvojica igraju na Bogdanovićevoj poziciji - Devin Buker i Arči Gudvin.

Da li će im srpski internacionalac od leta biti konkurencija za mesto u timu? Sada je definitivno poznato samo to da Hornasek neće biti konsultovan oko tog pitanja

Komentari / 0

Ostavite komentar