Сити потврдио: Пелегрини иде, стиже Гвардиола!

Пеп Гвардиола биће менаџер Манчестер ситија од следеће сезоне, потврдио је енглески клуб.

Фудбал 01.02.2016 | 16:40
Сити потврдио: Пелегрини иде, стиже Гвардиола!

Шпанац ће на лето заменити Мануела Пелегринија, којем уговор истиче 30. јуна, а потписаће сарадњу на три сезоне.

Сити је током три сезоне под вођством Чилеанца освојио једну титулу и Лига куп, а тренутно је у игри за трофеје у сва четири такмичења (Лига куп, ФА куп, Премијер лига, Лига шампиона).

Гвардиола стиже из минхенског Бајерна, с којим је у истом периоду освојио две титуле у Бундеслиги, немачки Куп, Суперкуп Европе и Светско клупско првенство.

Претходно је са Барселоном два пута био шампион Европе, уз још три титуле Примере и девет других трофеја.

Тиме је стављена тачка на вишемесечне спекулације о новом Гвардиолином клубу, које су интензивиране након што је он крајем децембра саопштио да неће продужити уговор са Бајерном.

Некадашњи стратег Барселоне потом је рекао да ће каријеру наставити у Енглеској, а спекулисало се да би то могло да буде у оба манчестерска клуба, Челсију или Арсеналу.

Ипак, у трци је победио клуб који је од почетка био изразити фаворит, пре свега због старих веза које са Гвардиолом имају истакнути оперативци "грађана" Феран Соријано и Ћики Бегиристајн.

Нема сумње да ће Пеп у њима двојици имати огромну подршку, ако на новом послу не крене све онако како би требало...

"Манчестер сити потврђује да су успешно завршени преговори са Пепом Гвардиолом, који ће постати главни тренер нашег тима, почев од сезоне 2016/17. Уговор је на три године", саопштено је са стадиона Етихад.

Гвардиола је био жеља Ситија још од 2012, међутим, после растанка са Барселоном је одлучио да паузира једну сезону, а онда је преузео Бајерн.

На клупи четвороструког шампиона Енглеске наследиће Чилеанца Мануела Пелегринија.

"Из поштовања према Пелегринију и играчима, клуб жели да отклони непотребни терет спекулација око ангажовања новог тренера. Пелегрини је максимално концентрисан на остваривање циљева у овој сезони и наставиће нормално да обавља свој посао".

Вест о преласку Гвардиоле у Сити највише је растужила легендарног штопера Манчестер јунајтеда Рија Фердинанда, који је у децембру јавно апеловао на челнике тог клуба да учине све како би ангажовали Каталонца.

Коментари / 0

Оставите коментар