Siti potvrdio: Pelegrini ide, stiže Gvardiola!

Pep Gvardiola biće menadžer Mančester sitija od sledeće sezone, potvrdio je engleski klub.

Fudbal 01.02.2016 | 16:40
Siti potvrdio: Pelegrini ide, stiže Gvardiola!

Španac će na leto zameniti Manuela Pelegrinija, kojem ugovor ističe 30. juna, a potpisaće saradnju na tri sezone.

Siti je tokom tri sezone pod vođstvom Čileanca osvojio jednu titulu i Liga kup, a trenutno je u igri za trofeje u sva četiri takmičenja (Liga kup, FA kup, Premijer liga, Liga šampiona).

Gvardiola stiže iz minhenskog Bajerna, s kojim je u istom periodu osvojio dve titule u Bundesligi, nemački Kup, Superkup Evrope i Svetsko klupsko prvenstvo.

Prethodno je sa Barselonom dva puta bio šampion Evrope, uz još tri titule Primere i devet drugih trofeja.

Time je stavljena tačka na višemesečne spekulacije o novom Gvardiolinom klubu, koje su intenzivirane nakon što je on krajem decembra saopštio da neće produžiti ugovor sa Bajernom.

Nekadašnji strateg Barselone potom je rekao da će karijeru nastaviti u Engleskoj, a spekulisalo se da bi to moglo da bude u oba mančesterska kluba, Čelsiju ili Arsenalu.

Ipak, u trci je pobedio klub koji je od početka bio izraziti favorit, pre svega zbog starih veza koje sa Gvardiolom imaju istaknuti operativci "građana" Feran Sorijano i Ćiki Begiristajn.

Nema sumnje da će Pep u njima dvojici imati ogromnu podršku, ako na novom poslu ne krene sve onako kako bi trebalo...

"Mančester siti potvrđuje da su uspešno završeni pregovori sa Pepom Gvardiolom, koji će postati glavni trener našeg tima, počev od sezone 2016/17. Ugovor je na tri godine", saopšteno je sa stadiona Etihad.

Gvardiola je bio želja Sitija još od 2012, međutim, posle rastanka sa Barselonom je odlučio da pauzira jednu sezonu, a onda je preuzeo Bajern.

Na klupi četvorostrukog šampiona Engleske naslediće Čileanca Manuela Pelegrinija.

"Iz poštovanja prema Pelegriniju i igračima, klub želi da otkloni nepotrebni teret spekulacija oko angažovanja novog trenera. Pelegrini je maksimalno koncentrisan na ostvarivanje ciljeva u ovoj sezoni i nastaviće normalno da obavlja svoj posao".

Vest o prelasku Gvardiole u Siti najviše je rastužila legendarnog štopera Mančester junajteda Rija Ferdinanda, koji je u decembru javno apelovao na čelnike tog kluba da učine sve kako bi angažovali Katalonca.

Komentari / 0

Ostavite komentar