Кредитни аранжман ММФ-а за БиХ у мају?

Већ у мају, БИХ би могла очекивати дефинисане транше кредитног аранжмана укупне вриједности од око милијарду и 50 милиона марака, потврђено је за Н1.

Босна и Херцеговина 01.02.2016 | 13:59
Кредитни аранжман ММФ-а за БиХ у мају?

Писмо намјере биће упућено Одбору извршних директора ове међународне финансијске институције у Вашингтону на састанку којем ће присуствовати Предсједавајући Савјета министара, те ентитетски премијери.

Усвајање Закона о раду био је најважнији предуслов, но до доласка техничке мисије у Босну и Херцеговину и усаглашавању на фискалном вијећу непоходно је усвајање и Закона о порезу на добит и размјена пореске информације између четири пореске управе

Нови кредит ММФ-а, радио би се по принципу проширеног аранжмана гдје би каматна основица остала иста 0,6 одсто на годишњем нивоу но уз грејс период од пет година и исплатни рок до десет година.

Један од услова новог кредитног аранжмана је провођење реформи и мјера штедње које су дефинисане и кроз реформску агенду.

"Уколико усагласимо писмо намјере, по препоставци и њиховом повратку у БиХ, у оквиру фискалног вијећа, ја вјерујем друга половина априла, односно почетак маја извршни одбор ММФ-а би могао разматрати могућност новог кредитног аранжмана за БиХ", казао је Горан Мирашчић, савјетник федералног премијера.

(Н1)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

цццц

01.02.2016 16:42

Само задузење.удрите и онако сте унистили обицни народ.задузујте се кад мозете.само да будзетске столице буду топле.и све на вријеме.голи оток плаце за вама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микић

01.02.2016 19:40

СРАМОТА! ОД РОЂЕНЕ ДЈЕЦЕ ПРАВИТЕ ДУЖНИКЕ И РОБОВЕ!

Name

волонтер

01.02.2016 20:07

Прво треба устеде на оним парама сто вец имамо а то је кроз смањење администрације ,али то су Додикови гласаци па од тог нема ниста,и устеде на луксуз немозе проци,навикао Додо раскосно.Знаци Кредити ако има јос неко да даје.

ОДГОВОРИТЕ