Шпијунски рат између Москве и Лондона

Аналитичари Стратфора, који се сматрају блиским америчким специјалним службама, предвиђају нову спиралу "шпијунских ратова" између Русије и Велике Британије након објављивања резултата истраге о смрти бившег официра ФСБ-а Александра Литвињенка.

Свијет 01.02.2016 | 13:00
Шпијунски рат између Москве и Лондона

"Британска МИ6 је без сумње упозната о значајном броју оперативаца ФСБ који се у овом тренутку налазе у земљи. Не бих се изненадио ако би Британија објавила шефа ФСБ у Лондону непожељном особом и да он напусти земљу за 24 часа. Наравно, то може изазвати шпијунски рат и подвргне сопствене оперативце МИ6 невјероватном ризику у Русији", написао је потпредсједник Стратфора Фред Бартон, бивши специјални агент за борбу против тероризма Стејт департменту САД.

Раније је Велика Британија на крају "јавне истраге" објавила о умијешаности бизнисмена Дмитрија Ковтуна и посланика Државне думе Андреја Луговоја у убиство Александра Литвињенка, као и о томе да су, вјероватно, руске специјалне службе биле упознате о његовој припреми. Луговој и Ковтун негирају ове наводе, говорећи да се ради о фалсификатима.

(Спутникнеwс.цом)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Михаило Микић

01.02.2016 19:43

Знати да је нешто тако било и мислити да је можда тако било су два различита појма!

ОДГОВОРИТЕ