Špijunski rat između Moskve i Londona

Analitičari Stratfora, koji se smatraju bliskim američkim specijalnim službama, predviđaju novu spiralu "špijunskih ratova" između Rusije i Velike Britanije nakon objavljivanja rezultata istrage o smrti bivšeg oficira FSB-a Aleksandra Litvinjenka.

Svijet 01.02.2016 | 13:00
Špijunski rat između Moskve i Londona

"Britanska MI6 je bez sumnje upoznata o značajnom broju operativaca FSB koji se u ovom trenutku nalaze u zemlji. Ne bih se iznenadio ako bi Britanija objavila šefa FSB u Londonu nepoželjnom osobom i da on napusti zemlju za 24 časa. Naravno, to može izazvati špijunski rat i podvrgne sopstvene operativce MI6 nevjerovatnom riziku u Rusiji", napisao je potpredsjednik Stratfora Fred Barton, bivši specijalni agent za borbu protiv terorizma Stejt departmentu SAD.

Ranije je Velika Britanija na kraju "javne istrage" objavila o umiješanosti biznismena Dmitrija Kovtuna i poslanika Državne dume Andreja Lugovoja u ubistvo Aleksandra Litvinjenka, kao i o tome da su, vjerovatno, ruske specijalne službe bile upoznate o njegovoj pripremi. Lugovoj i Kovtun negiraju ove navode, govoreći da se radi o falsifikatima.

(Sputniknews.com)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Михаило Микић

01.02.2016 19:43

Знати да је нешто тако било и мислити да је можда тако било су два различита појма!

ODGOVORITE