Црни викенд у БиХ: Погинуле три особе

Три особе су погинуле, а 13 их је повријеђено у саобраћајним несрећама које су се догодиле протеклог викенда на путевима у БиХ.

Босна и Херцеговина 01.02.2016 | 11:55
Црни викенд у БиХ: Погинуле три особе

Марио Мандић изгубио је живот у Клашницама код Лакташа, Амар Курић у близини Јабланице, а Драган Баришић у Домановићима код Стоца.

Мандић је погинуо када је возећи "ауди А4" слетио са пута и преврнуо се. Курић је живот изгубио када је "фијатом" слетио с пута и ударио у дрво у мјесту Мирке код Јабланице. Трећа жртва био је пјешак Баришић на којег је налетио "рено меган". Службени аутомобил фирме "Унитрејд" из Љубушког који је ударио хрватског држављанина возио је Миленко Прце. Дежурни тужилац Тужилаштва Херцеговачко-неретванског кантона Споменко Јукић је казао да је Прце изјавио да није на вријеме видио пјешака.

"Казао је да га је касно уочио па га није могао избјећи. Још се не зна да ли је пјешак претрчавао пут или је ходао коловозом", казао је Јукић.

Серија саобраћајних несрећа у којима је повријеђено 13 особа догодила се на подручју Сарајева и Зенице. Најтежа од њих била је у сарајевском насељу Доглоди гдје је у судару "голфа" и "форда" повријеђено шест особа, а возила су уништена. Сви повријеђени су превезени у Универзитетско-клинички центар Сарајево, а у полицији се нису могли изјаснити о узроку несреће.

У зеничком насељу Радаково у слијетању "фијат пунта" повријеђене су двије особе. На идентичан начин дошло је до несреће и у Илијашу гдје је с пута слетио "пежо" за чијим је воланом била дјевојка која је задобила фрактуру ребара и повреду кичме. Четири особе лакше су повријеђене у сарајевском насељу Долац малта у судару "пасата" и "пола".

(Глас Српске)

Коментари / 0

Оставите коментар