Crni vikend u BiH: Poginule tri osobe

Tri osobe su poginule, a 13 ih je povrijeđeno u saobraćajnim nesrećama koje su se dogodile proteklog vikenda na putevima u BiH.

Bosna i Hercegovina 01.02.2016 | 11:55
Crni vikend u BiH: Poginule tri osobe

Mario Mandić izgubio je život u Klašnicama kod Laktaša, Amar Kurić u blizini Jablanice, a Dragan Barišić u Domanovićima kod Stoca.

Mandić je poginuo kada je vozeći "audi A4" sletio sa puta i prevrnuo se. Kurić je život izgubio kada je "fijatom" sletio s puta i udario u drvo u mjestu Mirke kod Jablanice. Treća žrtva bio je pješak Barišić na kojeg je naletio "reno megan". Službeni automobil firme "Unitrejd" iz Ljubuškog koji je udario hrvatskog državljanina vozio je Milenko Prce. Dežurni tužilac Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona Spomenko Jukić je kazao da je Prce izjavio da nije na vrijeme vidio pješaka.

"Kazao je da ga je kasno uočio pa ga nije mogao izbjeći. Još se ne zna da li je pješak pretrčavao put ili je hodao kolovozom", kazao je Jukić.

Serija saobraćajnih nesreća u kojima je povrijeđeno 13 osoba dogodila se na području Sarajeva i Zenice. Najteža od njih bila je u sarajevskom naselju Doglodi gdje je u sudaru "golfa" i "forda" povrijeđeno šest osoba, a vozila su uništena. Svi povrijeđeni su prevezeni u Univerzitetsko-klinički centar Sarajevo, a u policiji se nisu mogli izjasniti o uzroku nesreće.

U zeničkom naselju Radakovo u slijetanju "fijat punta" povrijeđene su dvije osobe. Na identičan način došlo je do nesreće i u Ilijašu gdje je s puta sletio "pežo" za čijim je volanom bila djevojka koja je zadobila frakturu rebara i povredu kičme. Četiri osobe lakše su povrijeđene u sarajevskom naselju Dolac malta u sudaru "pasata" i "pola".

(Glas Srpske)

Komentari / 0

Ostavite komentar