Празници продужили агонију послије смрти

Супруга преминулог Синише Станића из Дервенте још чека резултате ванредне контроле у здравственим установама у којима је био збринут и у чији је рад изразила огромну сумњу.

Република Српска 01.02.2016 | 09:06
Празници продужили агонију послије смрти

Тридесетшестогодишњи Станић је послије пада на градилишту са тешким повредама најприје превезен у Дом здравља у Дервенти, а затим у добојску болницу "Свети апостол Лука".

Из Добоја је упућен у Универзитетско-клинички центар Републике Српске, али је преминуо на путу до Бањалуке. Његова супруга изнијела је низ оптужби на рачун поступања медицинара у Дервенти и Добоју послије чега је Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске наложило контролу у тим здравственим установама.

"Законски рок од 60 дана за подношење извјештаја је истекао, а у министарству су ми рекли да је контрола детаљно извршена и да ћу резултате добити за десетак дана. Казали су ми да извјештај касни због празника", казала је Бојана Станић.

У Министарству здравља и социјалне заштите Републике Српске су потврдили да комисија још није поднијела извјештај.

"Комисија за ванредни стручни надзор није поднијела извјештај због оправдане спријечености одређених чланова. Мјере које комисија предложи биће предузете уколико буду утврђене неправилности у поступању особља у поменутим здравственим установама", истакли су у Министарству здравља и социјалне заштите.

Станић је био власник фирме "Арт лајн", а преминуо је 16. новембра прошле године након што се четири сата борио да преживи послије пада са висине од седам метара.

Његова супруга у потресној исповијести "Гласу Српске" испричала је како се покушавала изборити за супругов живот, али и изнијела озбиљне сумње да љекари у Дервенти и Добоју нису добро и правовремено реаговали због чега је изгубљено драгоцјено вријеме и шанса да му раније буде указана помоћ у Бањалуци.

(Глас Српске)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

бн

01.02.2016 16:51

Зар се гинуло и зар су људи давали своје руке и ноге за овај свињац гдје су неки лудаци који раде са људима гори од месара. Све их треба тузити.

ОДГОВОРИТЕ