Praznici produžili agoniju poslije smrti

Supruga preminulog Siniše Stanića iz Dervente još čeka rezultate vanredne kontrole u zdravstvenim ustanovama u kojima je bio zbrinut i u čiji je rad izrazila ogromnu sumnju.

Republika Srpska 01.02.2016 | 09:06
Praznici produžili agoniju poslije smrti

Tridesetšestogodišnji Stanić je poslije pada na gradilištu sa teškim povredama najprije prevezen u Dom zdravlja u Derventi, a zatim u dobojsku bolnicu "Sveti apostol Luka".

Iz Doboja je upućen u Univerzitetsko-klinički centar Republike Srpske, ali je preminuo na putu do Banjaluke. Njegova supruga iznijela je niz optužbi na račun postupanja medicinara u Derventi i Doboju poslije čega je Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske naložilo kontrolu u tim zdravstvenim ustanovama.

"Zakonski rok od 60 dana za podnošenje izvještaja je istekao, a u ministarstvu su mi rekli da je kontrola detaljno izvršena i da ću rezultate dobiti za desetak dana. Kazali su mi da izvještaj kasni zbog praznika", kazala je Bojana Stanić.

U Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske su potvrdili da komisija još nije podnijela izvještaj.

"Komisija za vanredni stručni nadzor nije podnijela izvještaj zbog opravdane spriječenosti određenih članova. Mjere koje komisija predloži biće preduzete ukoliko budu utvrđene nepravilnosti u postupanju osoblja u pomenutim zdravstvenim ustanovama", istakli su u Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite.

Stanić je bio vlasnik firme "Art lajn", a preminuo je 16. novembra prošle godine nakon što se četiri sata borio da preživi poslije pada sa visine od sedam metara.

Njegova supruga u potresnoj ispovijesti "Glasu Srpske" ispričala je kako se pokušavala izboriti za suprugov život, ali i iznijela ozbiljne sumnje da ljekari u Derventi i Doboju nisu dobro i pravovremeno reagovali zbog čega je izgubljeno dragocjeno vrijeme i šansa da mu ranije bude ukazana pomoć u Banjaluci.

(Glas Srpske)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

bn

01.02.2016 16:51

Zar se ginulo i zar su ljudi davali svoje ruke i noge za ovaj svinjac gdje su neki ludaci koji rade sa ljudima gori od mesara. Sve ih treba tuziti.

ODGOVORITE