Лалатовић: Немању су звали и Невил и Гвардиола...!

Тренер Војводине открио чије је позиве његов кум одбио пре него што је одлучио да заврши каријеру.

Фудбал 01.02.2016 | 15:20
Лалатовић: Немању су звали и Невил и Гвардиола...!

Шефа струке Војводине Ненада Лалатовића и Немању Видића вежу заједнички дани у Црвеној звезди, али и кумство.

Млади тренер "лала" знао је пре јавности да је његов кум ставио тачку на каријеру и да је одлучио да се пензионише. Лалатовић је то и још неколико детаља открио овог викенда у разговору за "Курир".

"Звао ме је Вида у среду да ми каже да је решио да заврши каријеру. Нисам био изненађен јер га добро познајем. Немања ВИдић направио је каријеру као ретко који наш фудбалер. Знамо се од малих ногу и увек је остављао срце на терену. Тако је било у Црвеној звезди, а касније и у Манчестер јунајтеду, где се својим радом и залагањем доказао Енглезима, па му је чувени сер Алекс Фергусон указао част уделивши му капитенску траку. Био је најбољи штопер на свету дуго година", рекао је шеф струке Војводине.

Лалатовић је открио и детаље о којима се јавно спекулисало - да је Видић одбио неколико понуда ове зиме, укључујући и позив Бајерна.

"Немања није похлепан човек. НИкад није јурио за милионима, новац је увек јурио њега. Звао га је недавно његов пријатељ из Јунајтеда Гери Невил да дође у Валенсију. Нудио му је милионе за краткорочни уговор. И знате шта је Немања рекао свом другу Гарију? 'Извини друже, не могу то, јер не могу да ти дам 100 одсто на терену'. После га је звао Гвардиола и њему је рекао исто. Е, такав је Видић. То је доказ његове величине, поштења и спортског духа".

Према његовим речима, пензионисани штопер већ зна како ће проводи дане без фудбала.

"Мој кум има три сина, све слободно време посветиће њима. Уписао је тренерску школу, поседује 'А' лиценцу. Увек добро размисли пре него што донесе одлуку. Такав је човек. Немања је толико велико име да може да ради шта хоће и где хоће. Од Звезде, преко московског Спартака, до Манчестер јунајтеда. Ако буде хтео да ради у Црвеној звезди, то ће и успети", рекао је Лалатовић и подвукао:

"Потребан је Звезди и српском фудбалу, мислим да то људи у клубу и Савезу треба да знају. Наш фудбал нема таквог човека".

"Помагао, али ћутао"
Лалатовић је поручио да је његов кум помогао великом броју људи, али да о томе није хтео да јавно говори. "Многим људима Видић је помогао, али је инсистирао да се о томе не говори у јавности. Верујем да наш народ то зна, јер Немања Видић има култни статус, не само код Срба, већ и у Великој Британијии целом свету. Он је човек стена, у правом смислу те речи".

Коментари / 0

Оставите коментар