Lalatović: Nemanju su zvali i Nevil i Gvardiola...!

Trener Vojvodine otkrio čije je pozive njegov kum odbio pre nego što je odlučio da završi karijeru.

Fudbal 01.02.2016 | 15:20
Lalatović: Nemanju su zvali i Nevil i Gvardiola...!

Šefa struke Vojvodine Nenada Lalatovića i Nemanju Vidića vežu zajednički dani u Crvenoj zvezdi, ali i kumstvo.

Mladi trener "lala" znao je pre javnosti da je njegov kum stavio tačku na karijeru i da je odlučio da se penzioniše. Lalatović je to i još nekoliko detalja otkrio ovog vikenda u razgovoru za "Kurir".

"Zvao me je Vida u sredu da mi kaže da je rešio da završi karijeru. Nisam bio iznenađen jer ga dobro poznajem. Nemanja VIdić napravio je karijeru kao retko koji naš fudbaler. Znamo se od malih nogu i uvek je ostavljao srce na terenu. Tako je bilo u Crvenoj zvezdi, a kasnije i u Mančester junajtedu, gde se svojim radom i zalaganjem dokazao Englezima, pa mu je čuveni ser Aleks Ferguson ukazao čast udelivši mu kapitensku traku. Bio je najbolji štoper na svetu dugo godina", rekao je šef struke Vojvodine.

Lalatović je otkrio i detalje o kojima se javno spekulisalo - da je Vidić odbio nekoliko ponuda ove zime, uključujući i poziv Bajerna.

"Nemanja nije pohlepan čovek. NIkad nije jurio za milionima, novac je uvek jurio njega. Zvao ga je nedavno njegov prijatelj iz Junajteda Geri Nevil da dođe u Valensiju. Nudio mu je milione za kratkoročni ugovor. I znate šta je Nemanja rekao svom drugu Gariju? 'Izvini druže, ne mogu to, jer ne mogu da ti dam 100 odsto na terenu'. Posle ga je zvao Gvardiola i njemu je rekao isto. E, takav je Vidić. To je dokaz njegove veličine, poštenja i sportskog duha".

Prema njegovim rečima, penzionisani štoper već zna kako će provodi dane bez fudbala.

"Moj kum ima tri sina, sve slobodno vreme posvetiće njima. Upisao je trenersku školu, poseduje 'A' licencu. Uvek dobro razmisli pre nego što donese odluku. Takav je čovek. Nemanja je toliko veliko ime da može da radi šta hoće i gde hoće. Od Zvezde, preko moskovskog Spartaka, do Mančester junajteda. Ako bude hteo da radi u Crvenoj zvezdi, to će i uspeti", rekao je Lalatović i podvukao:

"Potreban je Zvezdi i srpskom fudbalu, mislim da to ljudi u klubu i Savezu treba da znaju. Naš fudbal nema takvog čoveka".

"Pomagao, ali ćutao"
Lalatović je poručio da je njegov kum pomogao velikom broju ljudi, ali da o tome nije hteo da javno govori. "Mnogim ljudima Vidić je pomogao, ali je insistirao da se o tome ne govori u javnosti. Verujem da naš narod to zna, jer Nemanja Vidić ima kultni status, ne samo kod Srba, već i u Velikoj Britanijii celom svetu. On je čovek stena, u pravom smislu te reči".

Komentari / 0

Ostavite komentar