Семберцу, Вељи, три злата и три рекорда у Луксембургу!

Најбољи српски пливач Велимир Стјепановић освојио је три злата на митингу у Луксембургу и поставио три рекорда тог такмичења.

Остали спортови 01.02.2016 | 09:40
Семберцу, Вељи, три злата и три рекорда у Луксембургу!

Стјепановић се окитио најсјајнијим одличјима на 100, 200 и 400 метара слободно, уз рекорде.

У финалу најкраће од те три трке, српски пливач је остварио време од 48.50 секунди, испред испред Британца Прауда и Египћанина Елсаједа.

На 400 метара је такође доминирао, оборио је рекорд у времену 3:48.70 минута, испред двојице Украјинаца Романчука и Фролова.

Претходно, у суботу, Стјепановић је био први на 200 метара слободно краул, када је такође поставио најбрже време у историји митинга у Луксембургу – 1:46.10 минута.

„Био је ово заиста добро и успешно такмичење за мене. Уживао сам. Волим да долазим у Луксембург. Надам се да ћу да одржим ову форму, како за Европско првенство у Енглеској, а потом и за Рио где желим да покажем оно најбоље од себе“, рекао је Стјепановић.

Нашем пливачу је то било прво такмичење у 2016, и утисак је да година није могла да почне на бољи начин.

„Није ми било толико битно ко плива поред мене у базену, више сам на овај митинг гледао као на прилику да се тркам сам са собом. Да проверим колико могу, у ситуацији када није присутан превелик притисак. Задовољан сам како је све прошло“, нагласио је Стјепановић.

Наш пливач се враћа у Дубаи, а прво наредно такмичење за њега је државно првенство у Србији крајем фебруара, које ће бити одржано у Београду.

Коментари / 0

Оставите коментар