Sembercu, Velji, tri zlata i tri rekorda u Luksemburgu!

Najbolji srpski plivač Velimir Stjepanović osvojio je tri zlata na mitingu u Luksemburgu i postavio tri rekorda tog takmičenja.

Ostali sportovi 01.02.2016 | 09:40
Sembercu, Velji, tri zlata i tri rekorda u Luksemburgu!

Stjepanović se okitio najsjajnijim odličjima na 100, 200 i 400 metara slobodno, uz rekorde.

U finalu najkraće od te tri trke, srpski plivač je ostvario vreme od 48.50 sekundi, ispred ispred Britanca Prauda i Egipćanina Elsajeda.

Na 400 metara je takođe dominirao, oborio je rekord u vremenu 3:48.70 minuta, ispred dvojice Ukrajinaca Romančuka i Frolova.

Prethodno, u subotu, Stjepanović je bio prvi na 200 metara slobodno kraul, kada je takođe postavio najbrže vreme u istoriji mitinga u Luksemburgu – 1:46.10 minuta.

„Bio je ovo zaista dobro i uspešno takmičenje za mene. Uživao sam. Volim da dolazim u Luksemburg. Nadam se da ću da održim ovu formu, kako za Evropsko prvenstvo u Engleskoj, a potom i za Rio gde želim da pokažem ono najbolje od sebe“, rekao je Stjepanović.

Našem plivaču je to bilo prvo takmičenje u 2016, i utisak je da godina nije mogla da počne na bolji način.

„Nije mi bilo toliko bitno ko pliva pored mene u bazenu, više sam na ovaj miting gledao kao na priliku da se trkam sam sa sobom. Da proverim koliko mogu, u situaciji kada nije prisutan prevelik pritisak. Zadovoljan sam kako je sve prošlo“, naglasio je Stjepanović.

Naš plivač se vraća u Dubai, a prvo naredno takmičenje za njega je državno prvenstvo u Srbiji krajem februara, koje će biti održano u Beogradu.

Komentari / 0

Ostavite komentar