Сапоро: Фанемел славио након 11 мјесеци, Превц шести!

Норвешки ски скакач Андерс Фанемел тријумфовао је на другим скоковима чији домаћин је у оквиру Светског купа био јапански Сапоро.

Остали спортови 01.02.2016 | 08:20
Сапоро: Фанемел славио након 11 мјесеци, Превц шести!

Фанемел је прву победу после 11 месеци, а трећу у каријери, остварио освојивши укупно 265,9 бодова, захваљујући скоковима од 143,5 и 136,5 метара.

Двоструки тријумф Норвешкој донео је Јохан Андре Форфанг својим другим местом, док се на трећем степенику победничког постоља нашао миљеник домаће публике Норијаки Касаи.

После прве серије, у вођству је био Јапанац Даики Ито, испред Фанемела и Касаија, да би Норвежанин у наставку имао убедљиво најбољи скок. Форфанг је напредовао са четвртог до другог места победивши Касаија за пола метра, односно за 0,8 бодова, да би на крају Ито подбацио, пошто је скочио само до 123,5 метра.

Најбољу тројицу следио је актуелни освајач Светског купа Зеверин Фројнд, испред сународника Рихарда Фрајтага и водећег у генералном пласману Петера Превца, који је славио на суботњим скоковима. Ито је морао да се задовољи седмим местом, испред Аустријанца Мануела Фетнера, Данијела Андреа Тандеа из Норвешке и млађег од браће Превц Домена.

Старији Превц сада на првом месту у генералном пласману има 1.224 бода, испред Фројнда са 855, док је трећи Норвежанин Кенет Гангнес са 738.

Светски куп у конкуренцији ски скакача наставља се у недељу у Ослу.

Коментари / 0

Оставите коментар