Saporo: Fanemel slavio nakon 11 mjeseci, Prevc šesti!

Norveški ski skakač Anders Fanemel trijumfovao je na drugim skokovima čiji domaćin je u okviru Svetskog kupa bio japanski Saporo.

Ostali sportovi 01.02.2016 | 08:20
Saporo: Fanemel slavio nakon 11 mjeseci, Prevc šesti!

Fanemel je prvu pobedu posle 11 meseci, a treću u karijeri, ostvario osvojivši ukupno 265,9 bodova, zahvaljujući skokovima od 143,5 i 136,5 metara.

Dvostruki trijumf Norveškoj doneo je Johan Andre Forfang svojim drugim mestom, dok se na trećem stepeniku pobedničkog postolja našao miljenik domaće publike Norijaki Kasai.

Posle prve serije, u vođstvu je bio Japanac Daiki Ito, ispred Fanemela i Kasaija, da bi Norvežanin u nastavku imao ubedljivo najbolji skok. Forfang je napredovao sa četvrtog do drugog mesta pobedivši Kasaija za pola metra, odnosno za 0,8 bodova, da bi na kraju Ito podbacio, pošto je skočio samo do 123,5 metra.

Najbolju trojicu sledio je aktuelni osvajač Svetskog kupa Zeverin Frojnd, ispred sunarodnika Riharda Frajtaga i vodećeg u generalnom plasmanu Petera Prevca, koji je slavio na subotnjim skokovima. Ito je morao da se zadovolji sedmim mestom, ispred Austrijanca Manuela Fetnera, Danijela Andrea Tandea iz Norveške i mlađeg od braće Prevc Domena.

Stariji Prevc sada na prvom mestu u generalnom plasmanu ima 1.224 boda, ispred Frojnda sa 855, dok je treći Norvežanin Kenet Gangnes sa 738.

Svetski kup u konkurenciji ski skakača nastavlja se u nedelju u Oslu.

Komentari / 0

Ostavite komentar