СП - бараж: Срби на Мађаре, БиХ на Швеђане!

Репрезентација Србије у баражу за одлазак на првенство света у Француској 2017. године играће против селекције Мађарске, одлучено је жребом у Кракову. Рукометаши Босне и Херцеговине у двомечу баража за пласман на Мундијал 2017. године у Француској играће против селекције Шведске!

Остали спортови 31.01.2016 | 23:15
СП - бараж: Срби на Мађаре, БиХ на Швеђане!

Србија - Мађарска, за пласман на Светско првенство!

Најбољи српски рукометаши играће између 10. и 16. јуна две утакмице против северних суседа, у борби за планетарни шампионат (11-29. јануар 2017), на којем прошле године нису учествовали.

У недељу у 14.00 часова, ЕХФ је одредио парове жреба, који ће дати име девет учесника Светског првенства:

Србија - Мађарска
Шведска - БиХ
Чешка - Македонија
Пољска - Холандија
Русија - Црна Гора
Исланд - Португал
Словенија - Норвешка
Белорусија - Летонија
Данска - Аустрија

За сада је већ познато да ће на Светском првенству учествовати Француска, Катар, Бахреин, Јапан, Саудијска Арабија, Ангола, Египат, Тунис, Немачка и Шпанија. Преостала четири учесника биће позната после Пан-америчког турнира (1-9. јун), као и додатних квалификација, са којег ће само победник изборити пласман.

Србија је после разлаза са Црном Гором први пут изборила пласман на Светско првенство 2009, када је завршила учешће на осмом месту. "Орлови" су потом 2011. били десети у Шведској, а 2013. су у Шпанији такође заузели десету позицију.

Рукометаши Босне и Херцеговине у двомечу баража за пласман на Мундијал 2017. године у Француској играће против селекције Шведске!

На жријебу у недјељу у пољском Кракову, "змајеви" су сврстани у други шешир заједно са Аустријом, Чешком, Летонијом, Холандијом, Португалом, Србијом, Црном Гором и Словенијом, док су у првом биле Пољска, Македонија, Бјелорусија, Данска, Русија, Шведска, Мађарска, Исланд и бољи из дуела Норвешка/Хрватска.

Тим селектора Драгана Марковића извукао је Швеђане, који ће бити домаћини у првом двобоју који ће се играти од 10. до 12. а реванши од 14. до 16. јуна.

Коментари / 0

Оставите коментар