SP - baraž: Srbi na Mađare, BiH na Šveđane!

Reprezentacija Srbije u baražu za odlazak na prvenstvo sveta u Francuskoj 2017. godine igraće protiv selekcije Mađarske, odlučeno je žrebom u Krakovu. Rukometaši Bosne i Hercegovine u dvomeču baraža za plasman na Mundijal 2017. godine u Francuskoj igraće protiv selekcije Švedske!

Ostali sportovi 31.01.2016 | 23:15
SP - baraž: Srbi na Mađare, BiH na Šveđane!

Srbija - Mađarska, za plasman na Svetsko prvenstvo!

Najbolji srpski rukometaši igraće između 10. i 16. juna dve utakmice protiv severnih suseda, u borbi za planetarni šampionat (11-29. januar 2017), na kojem prošle godine nisu učestvovali.

U nedelju u 14.00 časova, EHF je odredio parove žreba, koji će dati ime devet učesnika Svetskog prvenstva:

Srbija - Mađarska
Švedska - BiH
Češka - Makedonija
Poljska - Holandija
Rusija - Crna Gora
Island - Portugal
Slovenija - Norveška
Belorusija - Letonija
Danska - Austrija

Za sada je već poznato da će na Svetskom prvenstvu učestvovati Francuska, Katar, Bahrein, Japan, Saudijska Arabija, Angola, Egipat, Tunis, Nemačka i Španija. Preostala četiri učesnika biće poznata posle Pan-američkog turnira (1-9. jun), kao i dodatnih kvalifikacija, sa kojeg će samo pobednik izboriti plasman.

Srbija je posle razlaza sa Crnom Gorom prvi put izborila plasman na Svetsko prvenstvo 2009, kada je završila učešće na osmom mestu. "Orlovi" su potom 2011. bili deseti u Švedskoj, a 2013. su u Španiji takođe zauzeli desetu poziciju.

Rukometaši Bosne i Hercegovine u dvomeču baraža za plasman na Mundijal 2017. godine u Francuskoj igraće protiv selekcije Švedske!

Na žrijebu u nedjelju u poljskom Krakovu, "zmajevi" su svrstani u drugi šešir zajedno sa Austrijom, Češkom, Letonijom, Holandijom, Portugalom, Srbijom, Crnom Gorom i Slovenijom, dok su u prvom bile Poljska, Makedonija, Bjelorusija, Danska, Rusija, Švedska, Mađarska, Island i bolji iz duela Norveška/Hrvatska.

Tim selektora Dragana Markovića izvukao je Šveđane, koji će biti domaćini u prvom dvoboju koji će se igrati od 10. do 12. a revanši od 14. do 16. juna.

Komentari / 0

Ostavite komentar