ЕП: Нијемци по други пут на крову Европе! Хрватима бронза!

Рукометна репрезентација Немачке освојила је титулу на Европском првенству у Пољској тријумфом над Шпанијом са 24:17. Хрвати победили Норвешку у борби за бронзу! Рукометна репрезентација Хрватске освојила је бронзану медаљу на Европском првенству у Пољској победом над Норвешком са 31:24.

Остали спортови 31.01.2016 | 22:45
ЕП: Нијемци по други пут на крову Европе! Хрватима бронза!

Немци су тако дошли до своје друге титуле шампиона ’Старог континента’, прве од 2004. године.

Поред два злата, ’Панцери’ имају по једно сребро (2002) и бронзу (1998).

С друге стране, Шпанци су освојили четврто сребрно одличје на Европским првенствима, уз које имају још две бронзе.

Тријумфом у финалу над Шпанијом, Немци су се осветили ’Фурији’ за пораз у првом колу шампионата. Од тада, селекција Немачке је уписала све тријумфе и заслужено дошла до крова Европе.

Немце је до тријумфа предводио Кај Хефнер са седам голова, док је на другој страни Еаул Етрериос уписао пет погодака.

Хрвати победили Норвешку у борби за бронзу! Рукометна репрезентација Хрватске освојила је бронзану медаљу на Европском првенству у Пољској победом над Норвешком са 31:24.

Хрватима је то трећа бронза на Шампионатима ’Старог континента’, а она им је донела и директан пласман на Светско првенство у Француској наредне године.

Најбољи у победи над Норвешком био је Златко Хорват са осам голова, Домагој Дувњак је додао шест, а Марино Марић и Мануел Штрлек по четири.

На другој страни, Сандер Сагосен је утакмицу завршио са пет погодака.

Хрвати су у првом полувремену у потпуности контролисали резултат и на одмор су отишли са четири гола предности. Међутим, својим грешкама вратили су Норвежане у утакмицу, па је врло брзо виђено изједначење, али је Иван Стевановић својим одбранама пробудио своје саиграче који су у финишу заиграли боље и заслужено славили.

Коментари / 0

Оставите коментар