EP: Nijemci po drugi put na krovu Evrope! Hrvatima bronza!

Rukometna reprezentacija Nemačke osvojila je titulu na Evropskom prvenstvu u Poljskoj trijumfom nad Španijom sa 24:17. Hrvati pobedili Norvešku u borbi za bronzu! Rukometna reprezentacija Hrvatske osvojila je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Poljskoj pobedom nad Norveškom sa 31:24.

Ostali sportovi 31.01.2016 | 22:45
EP: Nijemci po drugi put na krovu Evrope! Hrvatima bronza!

Nemci su tako došli do svoje druge titule šampiona ’Starog kontinenta’, prve od 2004. godine.

Pored dva zlata, ’Panceri’ imaju po jedno srebro (2002) i bronzu (1998).

S druge strane, Španci su osvojili četvrto srebrno odličje na Evropskim prvenstvima, uz koje imaju još dve bronze.

Trijumfom u finalu nad Španijom, Nemci su se osvetili ’Furiji’ za poraz u prvom kolu šampionata. Od tada, selekcija Nemačke je upisala sve trijumfe i zasluženo došla do krova Evrope.

Nemce je do trijumfa predvodio Kaj Hefner sa sedam golova, dok je na drugoj strani Eaul Etrerios upisao pet pogodaka.

Hrvati pobedili Norvešku u borbi za bronzu! Rukometna reprezentacija Hrvatske osvojila je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Poljskoj pobedom nad Norveškom sa 31:24.

Hrvatima je to treća bronza na Šampionatima ’Starog kontinenta’, a ona im je donela i direktan plasman na Svetsko prvenstvo u Francuskoj naredne godine.

Najbolji u pobedi nad Norveškom bio je Zlatko Horvat sa osam golova, Domagoj Duvnjak je dodao šest, a Marino Marić i Manuel Štrlek po četiri.

Na drugoj strani, Sander Sagosen je utakmicu završio sa pet pogodaka.

Hrvati su u prvom poluvremenu u potpunosti kontrolisali rezultat i na odmor su otišli sa četiri gola prednosti. Međutim, svojim greškama vratili su Norvežane u utakmicu, pa je vrlo brzo viđeno izjednačenje, ali je Ivan Stevanović svojim odbranama probudio svoje saigrače koji su u finišu zaigrali bolje i zasluženo slavili.

Komentari / 0

Ostavite komentar