АБА: Мега срушила Цедевиту и овјерила плеј-оф, Цибона лако са Сутјеском!

Кошаркаши Мега Лекса победили су Цедевиту у Сремској Митровици резултатом 100:93, у 22. колу регионалне АБА лиге. Кошаркаши Цибоне победили су Сутјеску са 93:76 на свом терену у оквиру 22. кола АБА лиге.

Кошарка 31.01.2016 | 21:40
АБА: Мега срушила Цедевиту и овјерила плеј-оф, Цибона лако са Сутјеском!

Екипа Дејана Милојевића дошла је до 15. победе у сезони и математички је обезбедила место у доигравању.

Веома узбуедљива утакмица одлучена је у последњих пет минута, а домаћин је до тријумфа стигао серијом 10-2 када се одлепио на +9 у 38. минуту (94:85).

Цедевита је боље отворила дуел, решила је прву деоницу у своју корист резултатом 24:17 и деловало је да ће успети да оствари победу без већих проблема. Ипак, Мега је већ до полувремена преокренула, па је у наставку све до самог финиша виђена изједначена утакмица.

Овим поразом екипа Цедевите угрозила је друго место на табели пред плеј-оф, пошто ће Црвена звезда, у случају победе против МЗТ у понедељак, имати исти број победа али и слабији међусобни скор.

Тимоти Луваву предводио је Мегу са 18 поена, 7 скокова и 4 асистенције. Јарамаз је додао 15 поена и 7 асистенција, Ивановић је убацио 14, а Загорац и Николић по 10 поена. У пораженој екипи, Пулен је имао 25 поена и 9 асистенција, Билан је додао 15 поена и 8 скокова, а Муса 14 поена.

Кошаркаши Цибоне победили су Сутјеску са 93:76 на свом терену у оквиру 22. кола АБА лиге.

Загрепчани су тако уписали 11. тријумф у регионалном такмичењу и учврстили се на петој позицији, док је Сутјеска остала на претпоследњој позицији, па је чека тешка борба за опстанак.

Цибона је током целе утакмице контролисала резултат, а кључну предност остварила је у трећој четвртини коју је добила са 28:15.

Анте Жижић је предводио Цибону до победе са 19 поена и десет скокова, док је Џејмс Флоренс додао 18 поена и пет скоковас.

Двоцифрен учинак имала су још двојица играча у победничком тиму – Небојша Јоксимовић, који је утакмицу завршио са 14 поена и по четири скока и асистенције, и Марин Розић, који је уписао десет поена и девет скокова.

На другој страни, Немања Врањеш је уписао 18 поена и пет асистенција, а Никола Павличевић три поена мање.

Коментари / 0

Оставите коментар