ABA: Mega srušila Cedevitu i ovjerila plej-of, Cibona lako sa Sutjeskom!

Košarkaši Mega Leksa pobedili su Cedevitu u Sremskoj Mitrovici rezultatom 100:93, u 22. kolu regionalne ABA lige. Košarkaši Cibone pobedili su Sutjesku sa 93:76 na svom terenu u okviru 22. kola ABA lige.

Košarka 31.01.2016 | 21:40
ABA: Mega srušila Cedevitu i ovjerila plej-of, Cibona lako sa Sutjeskom!

Ekipa Dejana Milojevića došla je do 15. pobede u sezoni i matematički je obezbedila mesto u doigravanju.

Veoma uzbuedljiva utakmica odlučena je u poslednjih pet minuta, a domaćin je do trijumfa stigao serijom 10-2 kada se odlepio na +9 u 38. minutu (94:85).

Cedevita je bolje otvorila duel, rešila je prvu deonicu u svoju korist rezultatom 24:17 i delovalo je da će uspeti da ostvari pobedu bez većih problema. Ipak, Mega je već do poluvremena preokrenula, pa je u nastavku sve do samog finiša viđena izjednačena utakmica.

Ovim porazom ekipa Cedevite ugrozila je drugo mesto na tabeli pred plej-of, pošto će Crvena zvezda, u slučaju pobede protiv MZT u ponedeljak, imati isti broj pobeda ali i slabiji međusobni skor.

Timoti Luvavu predvodio je Megu sa 18 poena, 7 skokova i 4 asistencije. Jaramaz je dodao 15 poena i 7 asistencija, Ivanović je ubacio 14, a Zagorac i Nikolić po 10 poena. U poraženoj ekipi, Pulen je imao 25 poena i 9 asistencija, Bilan je dodao 15 poena i 8 skokova, a Musa 14 poena.

Košarkaši Cibone pobedili su Sutjesku sa 93:76 na svom terenu u okviru 22. kola ABA lige.

Zagrepčani su tako upisali 11. trijumf u regionalnom takmičenju i učvrstili se na petoj poziciji, dok je Sutjeska ostala na pretposlednjoj poziciji, pa je čeka teška borba za opstanak.

Cibona je tokom cele utakmice kontrolisala rezultat, a ključnu prednost ostvarila je u trećoj četvrtini koju je dobila sa 28:15.

Ante Žižić je predvodio Cibonu do pobede sa 19 poena i deset skokova, dok je Džejms Florens dodao 18 poena i pet skokovas.

Dvocifren učinak imala su još dvojica igrača u pobedničkom timu – Nebojša Joksimović, koji je utakmicu završio sa 14 poena i po četiri skoka i asistencije, i Marin Rozić, koji je upisao deset poena i devet skokova.

Na drugoj strani, Nemanja Vranješ je upisao 18 poena i pet asistencija, a Nikola Pavličević tri poena manje.

Komentari / 0

Ostavite komentar