Власти не брину о дјеци погинулих бораца

Власти у Српској не брину о запошљавању и стамбеном збрињавању дјеце погинулих бораца, иако су се на то бројним законима обавезале, поручили су чланови новооснованог Удружења „Насљеђе“, које окупља дјецу погинулих бораца Војске Републике Српске на подручју града Требиња.

Република Српска 31.01.2016 | 19:31
Власти не брину о дјеци погинулих бораца

“20 година је прошло од рата, а мислим да је срамота било кога да данас има и једно дијете погинулог борца да је незапослено, а има их веома много. Можда ружно звучи али кад кажете неком ко може да одлучи да сте дијете палог борца, ви видите на њима да то ништа не значи”, рекао је предсједник Удружења „Насљеђе“, Саша Пешикан.

Он је поручио да сви треба да знају да ће се ово удружење са својим члановима борити за своја права и да неће дозволити да се дјеца погинулих бораца прескачу на разним конкурсима и да се заборављају.

БН ТВ

Коментари / 71

Оставите коментар
Name

драган

31.01.2016 18:47

Ја мислим да дрзава треба да се побрине и за дјецу зивих бораца, који немају ни посла ни нацина како цак и сколовати своју дјецу.Дјеца погинулих имају бесплатно сколовање и све приоритете, инвалиднину док се сколују итд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микић

31.01.2016 19:02

Помагали смо годинама дјецу погинулих и рањених бораца али како можемо сада од Американаца и СРБске емиграције више да тражимо када држава пара има за све што је неважно а за дјецу која требају да буду светла нада будућности наше пара немају. НИЈЕ ТО СРБСКА ДРЖАВА!

Name

врс

31.01.2016 19:43

Како би оно својој дијеци давали неповратне кредите да тако дају дијеци погинули бораца, а о насој дијеци сто смо презивјели то да не спомињем.

Name

тацно

31.01.2016 20:07

Тако је Драгане! Па гдје су дјеца бораца који су остали зиви? Колико се тих зена погинулих бораца преудало и добило станове.

Name

Горан

01.02.2016 17:38

Прво ко си ти да прицас ко се преудао и откуд ти право да уоспте коментарисес такву глупост која уопсте нема везе са овим о цему се овдје прица. Друго, да вецином они зиве добро,опет морам признати не сви. Али јесу ли они крви сто ви остали немате, или су вам криви дезертери који су углавном на свим вецим функцијама.Ко нам је крив? И да они немају, не би имали ни ми идаље. Разграниците то. Писете глупости овдје, а сједите и ниста не радите. Па ајмо се устати сви народе мој као и они, па смакнути овај сљам сто нам узе све а видим и дусу некима.

Name

ППБ

02.02.2016 08:29

Драгане, али та дјеца немају оца!Отац, може зарадити за своје дијете (ако се гледа само материјална страна), а гдје је љубав и сигурност коју дјеца осјете од очева.Требају имати приоритете и морају!!!

Name

Мил

07.03.2016 04:21

Та дјеца имају оца који це их хранити и помоци у зивоту ја немам. Мислис ли да су та примања довољна за подмирење зивотне егзистенције па јос и за факултет и све сто се носи са тиме? Ако твој син нема да једе ти цес зарадити некако и нахранити га. А ко це мене нахранити? Следеци пут када будес коментарисао овако несто двапут се запитај да ли не испадас глуп.

Name

Мил

07.03.2016 04:29

И да, ти си драгане могао да гледас како одраста твоје дјете мој отац није! Ја нисам имао оца који це ме васпитавати од мали ногу који це ме бранити од свега. Који це увјек бити ту за мене. Замисли само како је зивјети без оца.

Name

дана

31.01.2016 18:56

Драгане, прво се информиси па онда јавно говори. Ти немас бесплатно сколовање - оновна и средња скола. Ево да ти казем,сто се тице студија исто сам плацала сколарину, за ста су татини синови сигурна сам били постедјени.. Но добро.. Хајде да се мијењамо статусима!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

глупост

31.01.2016 20:11

Ти се информиси. Ни један студент који је дијете палог борца не плаца пуну сколарину. Плацају само административне троскове 40КМ. Немој да прицас глупости, ти сад као плацала пуну цијену. Јеси али на БЛЦ коледзу.

Name

дана

01.02.2016 08:18

Није тацни, ако те вец занима ја сам плацала 750 км сколарину годисњу на ефбл. Друго, дјеца зивих бораца су ДЈЕЦА ЗИВИХ. Ми не.просимо ми тразимо оно сто је насе, они сто су наси оцеви одбранили фа би се такви као ти усудили пљувати. СРАМ ТЕ БИЛО, КАДА.СПОМЕНЕС ДЈЕТЕ ИЛИ ПОРОДИЦУ ПОГИНУЛОГ БОРЦА ИМА ДА УСТАНЕС И СПОМЕНЕС ИХ! Даље, тразимо НАСА ПРАВА ДА СЕ КОНАЦНО ПОЦНУ ПОСТОВАТИ!!! ДОСТА ЈЕ БИЛО ИЗБОРНИХ КИЦЕЊА ОВИМ ПОПИЛАЦИЈОМ!!!!! Благо тебу па не.познајес осјецај одрастања без родитеља.

Name

глупост

01.02.2016 16:47

Цуј ви тразите ста је васе... А ста је од дјеце зивих бораца. Ја не знам ста сте ви умислили? Онај који је квалификован да добије посао тај треба и поцети да ради. Каква дјеца погинулих бораца? Ти ако си дијете и ја сам, сви вец имате преко 20 година, борите се за посао, ста сад треба сви да лете око вас зато сто сте у таквој позицији? Колико си примала мјесецно на основу тога сто си дијете палог борца. То нецес да казес! Сад васи оцеви заслузни а оцеви који су остали зиви не могу својој дјеци ниста да обезбједе. Све би ја вас растјерао. По твом сад као сто је навео неко доле у конентарима треба запослити кандидата који је дијете палог борца који има просјек 6 на неком факултету а са њим конкурисе неко ко није дијете палог борца и има просјек преко 8. Сад је овај са мањим просјеком квалификованији од овог другог. Ма дај молим те покриј се по усима и цути. И да нецу да устанем кад цујем да си дијете палог борца, и мој отац је борац 1 категорије па за то не прима ниста.

Name

Маја

01.02.2016 17:08

Е дјецо моја, сад намјерно уприте сто висе мозете, ви имате законом одредјена своја права. Кад не знају да се удрузе с вама, него овако прицају. Ухватили се за инвалиднину....па срам вас било, ту исту инвалиднину су васи оцеви ако су остали зиви способни да донесу куци.И не,немојте сада реци нису запослени, на градјевини увијек има посла ;) Зао ми је сто овако прицам, ал толико сам потресена овим коментарима, овом мрзњом цим неко несто покрене , овом зависти. Умјесто да ту мрзњу сирите према онима према којима треба. Срамота васа

Name

глупост

01.02.2016 17:42

Мајо ста се ти мјесас? Иди развијај питу усисај куцу уради несто корисно. Теби се нико није обратио. Твоје мисљење је апсолутно небитно. Није никаква мрзња према никоме него хоцу да се подједнако постују и једна и друга дјеца. Ај ти надји посао младима на градјевини кад си тако струцна. Засто би се неко ко је дијете презивјелог борца а има факултет ломио на градјевини а дијете палог борца радило у некој дрзавној институцији само зато сто је то сто јесте а сте су струке?

Name

Маја

01.02.2016 18:12

Који год факултет заврсили оваква елоквентност у писању коментара говори о васој високој образованости. Ја цу те само упитати јесу ли теби та дјеца несто узела? Има мјеста у овој дрзави за сву дјецу, а они који се популаризују су дјеца дезертера као сто неко вец написа, и с њима би требало да се борис, а не да овдје писес глупости. И ја имам два сина, и боримо се , муз ми је борац ВРС и ради код приватника, али никад нисам рекла крива су нам та дјеца сто ми немамо. И треба да имају,и Бог им дао јос висе.

Name

глупост

01.02.2016 18:26

Ваш посљедњи одговор се у потпуности разликује од првог. Сматрам и ја да за све има мјеста. Зато и казем да не могу само гледати њих. Ето мајка сте два студента и хвала Богу супруг Вам је зив. Како би се Ви осјецали да Васа дјеца сутра не буду примљена на неко радно мјесто јер немају тај приоритет као дјеца погинулих бораца. Сами знате како сте их исколовали и на који нацин није било лако сигурно. А вјерујте ми то се лако мозе десити. Сјетицете се тада. Ја хоцу да се при пријему на посао гледа струцност кандидата. Па зар не требамо да запосљавамо најквалификованије?

Name

горан

31.01.2016 19:00

Цаст погинулима ,цаст инвалидима. ВИ имате примања каква таква ,а ста ми који смо остали зиви ни посла ни стана ни примања.Имајте у виду да и нама треба опростите али и ми имамо право на зивот.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рањеник

31.01.2016 20:15

Горане, требао си стати на мину па да имас добру инвалиднину.

Name

БОРАЦ ВРС

31.01.2016 19:04

ДЈЕЦА ПАЛИХ БОРАЦА И ТРЕБА ДА ИМАЈУ ПРЕДНОСТ, ПА ОНДА НАСА ДЈЕЦА. НАМА ЈЕ ГЛАВА НА РАМЕНИМА, А ТЕБЕ ДРАГАНЕ НЕК ЈЕ СРАМ!!! СЛАВА ВАМ БРАЦО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Борац ВРС

31.01.2016 19:17

Предност треба да имају реално најбољи и најспособнији.

Name

безвезе

31.01.2016 20:17

Бесмислено. Сто би имали предност? Исколују их и онда да их и запосле. Сад треба запослити дијете палог борца ако има просјек 6 а не запослити другог који није дијете палог борца а има просјек преко 9. Невидјене глулости. Савјетујем свима да ако се надју у таквој ситуацији да се зале на све стране.

Name

Хало борац!

31.01.2016 21:19

То више нису дјеца то су људи од 20-25 година...рат је завршио прије 21 годину, па неће им се помагати цијели живот. Ја сам преживјели борац и нико не упита нити поможе ни једно моје дијете! Јесам ли морао да погинем да би они могли добити стан и посао. Свака част погинулима али овде више нема дјеце у смислу да им се мора помагати!

Name

007

31.01.2016 19:10

Без увреде.Колико је деце погинулих бораца у Требињу на бироу??????????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тб

01.02.2016 08:06

Колико хоцес, ја први.

Name

БОРАЦ ВРС

01.02.2016 08:13

НИЈЕ МИ ЈАСНО СТО СТЕ НАВАЛИЛИ НА ПОРОДИЦЕ ПОГИНУЛИХ, ОБЗИРОМ ДА ПРЕДНОСТ ИМАЈУ ДЕЗЕРТЕРИ У ЗАПОСЉАВАЊУ. ЗАТО ЦУТИТЕ БОЉЕ ВАМ ЈЕ!!!

Name

Хомо сапиенс

31.01.2016 19:13

Власти не брину о дјеци погинулих бораца, нити брину о дјеци зивих бораца,али и те како брину о себи и својој дјеци, користеци све законите и незаконите могуцности. До када, народе мој?

ОДГОВОРИТЕ
Name

драган

31.01.2016 19:47

Борац ВРС тебе нека буде срам, кад не видис да немам ниста против давања предности дјеци погинулих.ја сам само изнио своје мисљење да борци ВРС немају нису добили ниста. мозда си ти добио . а ја не могу зивјети од зиве главе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бот

31.01.2016 20:03

Какве лази!

ОДГОВОРИТЕ
Name

xx

31.01.2016 20:05

Управу је Драган и Горан слазем се СА њима

ОДГОВОРИТЕ
Name

рс

31.01.2016 20:10

Е мој борац ако си борац ста имаш од тога сто си ратово труно у рову а лопови даље краду дзаба вријеме губио као и ја за сву дјецу исто сва су једнака

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац Врс

31.01.2016 20:10

Сваки дан нека нова удрузења!!!! Овом председник неприлици да буде председник са оваквом фризуром и колико видим минђушом ....јел то нису борци носили када су гинули а то није по црквеним обицајима!!!! Ста је са удружењем деце преживелих бораца па нисмо могли сви погинути да би данас тражили сва права...оствимо политику..

ОДГОВОРИТЕ
Name

бл

01.02.2016 11:59

Ја не знам јесте ли свјесни какве глупости причате...не бих да вас вријеђам, не знам којих сте година, али како год, ово што сте рекли нема везе са здравом памећу. Хоћемо ли сада на основу фризура и стилова облачења бирати и вриједновати људе? У ствари, тако се већ ради. Ено вам их у парламенту и на разним другим фунцкијама колико хоћете, сви улицкани до максимума. Па видим, фино нам је свима са њима. Ви, дјецо, људи, само напријед! Свако ко иоле нормално размишља биће вам подршка!

Name

Нада

31.01.2016 20:17

Браво Саша! Тако се треба борити. Моја дјеца су дјеца погинулог борца. Син завршио економију 2008. године и без посла је. Кћерка дипл. правник од 2010.г. и без посла је. То је судбина дјеце погинулих бораца у БЛ. Дјеца би радила било шта али на конкурсима не пролазе. То је наша реалност. Ови што причају о субвенцијама дјеце погинулих бораца радо бисмо се са њима мијењали. Врло радо да замијенимо статусе. Нека је срамота свих што негативно коментаришу ову категорију која је највише дала за стварање РС, а сад је понижена. Посебно је сурова власт Милорада Додика према нама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Требиње

26.02.2016 18:06

Надо, нека нам се придруже. Лако ће нас наћи. Велики поздрав.

Name

xyxy

31.01.2016 20:25

Момак је 100% у праву. Дијете погинулог борца докторирало са оцјеном 10, а не може да добије посао. Са седам година остао без оца, а са 11 година без мајке. Сам се бори али нема никога ко би му помогао. То је наша реалност. Ни борачка да се огласи, а ни организација погинулих. Они постоје ради себе лично, а не занимају их категорије које заступају. Ето Митровићу нека се запита гдје је тај момак тако квалитетан без посла. Сраман однос државе према тој дјеци. Гледам, а не могу помоћи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛЛЛ

31.01.2016 20:27

Зато је Додик дао свом сину три милиона марака да се не дрогира јер је без посла момак. Ко мари за дјецу погинулих? Жалосно али истинито.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НОВИ ЉУДИ

31.01.2016 20:32

Доста је 20 година нам лазу требају нам промјене и реформе.Реформе су немогуце без оних који су без ораса у дзеповима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ивана

31.01.2016 21:00

Та дјеца би се сигурно радо мјењала за ту инвалиднину и бесплатно сколовање за своје оцеве. Срам вас било, њихови оцеви су стварали ову дрзаву, и на понос су нам свима. И ја имам двоје дјеце,и отац има је хвала Богу остао зив,и боримо се за посао, али никада тако нисам размисљала. Профитирали су они који немају дана на ратисту, а сад се представљају као велики борци и патриоти. Сједну у аута на дан Републике да крузе и сликају се.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дијете пог. борца ВРС

31.01.2016 21:41

На залост, ова дјеца немају нукакву предност. Говорм из лицног искуства посто, на залист, припадам тој категорији. Закон казебда дијете ПБ има предност само у слуцају да има једнак број бодова са другим кандидатом на неком конкурсу. А комисија бодује тако да никад нематр,једнак брок бодова. Дакле, немамо права јер су конкурси увијек намјестени. Лицно сам просао кроз десетак конкурса у Влади РС и републицким органима управе. Све је намјестено, да имас докторат са Харварда, да су ти сви изгинули, да говорис 5 језика... нецес проци. То је тако, то нам је наса борба дала, за то су нам оцеви гинули.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ма

31.01.2016 21:56

ТРЕБА СЕ БРИНУТИ О СВОЈ ДЈЕЦИ , одрасли нек се сами сналазе !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драгана

31.01.2016 22:00

Прије цетири године сам заврсила ,,Педагоски факултет" у Бијељини и ни дан данас нисам одрадила приправницки.Преко 85 одбијеница имам а и отац и брат су ми били борци ВРС.На сваком конкурсу или су странацки полтрони или деца палих бораца испред мене.Па се питам и сама,да ли је и код мене брат или отац требали да страдају да би одрадила тај приправницки?

ОДГОВОРИТЕ
Name

гггг

01.02.2016 14:28

Драгана, залосно је сто тако прицас. Твој отац и брат су зиви са тобом, а наси оцеви, браца су одавно под земљом. Језим се од неких коментара. Сви ви сто писете како ми дјеца погинулих бораца имамо предност, бесплатно сколовање, инвалиднине....., СТИДИТЕ СЕ, радо би се мјењала само да осјетим оцеву љубав, јер оца нисам ни запамтила. пПозз

Name

Драгана

02.02.2016 10:26

А зар немате?Хоцес да ти наведем хиљаду примјера где деца палих бораца злоупотребљавају свој статус.Нпр.упису факултет само да би досли до месецни накнада а и не иду на факултет...Молим те постеди ме хистерисања!!!

Name

ђенерал

31.01.2016 22:13

И те како помазу својим присталицама и својим пријатељима и родјацима. У комсилуку имам примјер. Поред свог богатства,куце,локала,станова и скупих кола,добија се стан и јос се јавно дјеле кљуцеви... Страсно...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ивана

31.01.2016 22:14

Та дјеца би се сигурно радо мјењала за ту инвалиднину и бесплатно сколовање за своје оцеве. Срам вас било, њихови оцеви су стварали ову дрзаву, и на понос су нам свима. И ја имам двоје дјеце,и отац има је хвала Богу остао зив,и боримо се за посао, али никада тако нисам размисљала. Профитирали су они који немају дана на ратисту, а сад се представљају као велики борци и патриоти. Сједну у аута на дан Републике да крузе и сликају се.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДЕЗЕРТЕР

01.02.2016 08:11

ЦРКНИТЕ БОРЦИ, КО ВАС СИСА КАД СТЕ СТОКА. ТАКО ВАМ И ТРЕБА КАД СТЕ У МИСИЈИМ РУПАМА И КУЦКАТЕ ПО РАЦУНАРУ, ТО ЈЕСТ ВАСА ДЈЕЦИЦА ПОСТО СТЕ ВИ НЕУКИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјете погинулог борца

01.02.2016 08:24

Залосно ми је процитати поједине коментаре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

реално

01.02.2016 08:31

Најбитније је да су вам проблем дјеца погинулих бораца. Видим због њих сте ускраћени за своја права, а не због политичара и њихове дјеце (прим.аут. татиних синова). Сва права дјеце погинулих бораца, су ускраћена осим кад су у питању предизборне фарсе. Запосле их 20 као приправнике, отпусте 20 и тако у круг, до слиједеће фарсе за медије. А, да не причамо о деложацијама и стамбеном збрињавању. Многи би све то мијењали за живог оца!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јован

01.02.2016 08:32

Свака цаст. Подрзавам. Ја не знам како неко коме је глава на раменима мозе овако да коментарисе,слазем се ја да треба свима, ал цему одма 20 негативних коментара. Па удрузите се и ви и борите се за себе.О ком запослењу прицате, 80 дјеце у Требињу на бироу. Па то је срамота. А они који вуку летке пред изборе и масу заставицама сједе у Хету и броје мусице за 1000 КМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Војин

01.02.2016 08:45

Да је среце прузили би руку сви борци и рекли свака цаст, дај да се и ми укљуцимо да се сви боримо, као обицан цовјек и борац за ову дрзаву против оних које нисмо видјели са пуском на раменима а сада нам узесе све.А не да сједимо у мисијој рупи, куцкамо заједљиве коментаре по интернету и цекамо изборе не би ли се приклонили некој странци и не би ли тако 'ухватили' неки посао. А овамо су нам проблем дјеца погинулих бораца. Срамота ме док ово цитам насе браце која су зивоте оставили и цасно се борили за ово гдје ми сада зивимо, а ми се сада приклањамо лоповима и саботирамо једни друге док они извлаце велику корист од тога али само за себе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац ВРС

01.02.2016 11:16

Браво Војине и ја сам борац ВРС и требали би сви кренути против бједе која није провела дана на ратисту, а сада зиви на рацун нас. Испира вам мозак пред изборе, љубите им руке и трците да заокрузите оног ко висе понуди. Народе мој продао си се за саку јада.Зато нам и јесте овако како је. Дјецо моја борите се и узмите све сто мозете, па помогните онда ви своју брацу и сестре, јер дрзава неце никога осим себе.

Name

ГОРДАНА

01.02.2016 10:35

САД ЈЕ БИТНО ИМА ЛИ МОМАК МИНДЈУСУ ИЛИ НЕ О.о ЉУДИ МОЈИ САМИ СТЕ СЕБИ НАЈВЕЦА ПРОПАСТ.....ВИ ДЈЕЦО САМО НАПРИЈЕД, ЦУВАЈТЕ И СВОЈУ ОСТАЛУ БРАЦУ И СЕСТРЕ АЛИ СЕ И БОРИТЕ ЗА СВЕ СТО МОЗЕТЕ, ЈЕР АКО НЕ УЗМЕТЕ ВИ УЗЕЦЕ ЛОПОВИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

XY

01.02.2016 18:17

За оне што коментаришу минђушу да разјасним да то може бити терапеутска минђуша. Дакле, носи је због здравствених проблема. Што се тиче ових што вријеђају ову категорију боље би им било да се позабаве сами собом. Борци и остали су живи и могу се паметније организовати и наступати, а не додворавати се власти. Зато им и јесте овако. Ову дјецу нема ко да заступа већ су паметни и организовано се боре за своја права. Остали научите нешто од њих!

ОДГОВОРИТЕ
Name

удовица која се није удала

02.02.2016 07:06

Свака цаст овој дјеци погинулих бораца сто су се организовали.Нека се боре за своја права ,а ови сто коментарису за мајке дјеце погуинулих бораца сто су се удале.У мом мјесту има и таквих али ниједна није запоставила своју дјецу тако да немате никаква права да то коменарисете.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мајка двоје дј.пог.борца

02.02.2016 07:28

Засто се дјеца бораца ВРС не удрузе као и дјеца пог. бораца. Паметније им је то него сто саљу негативне коматаре. Ово је нацин да се дјеца погинулих бораца боре за своја права. И није тацно да дјеца пог.бораца имају приоритет при запосљавању то нигдје у закону не постоји, а и да има сви конкурси су намјестени и ако си у странци која влада у мјесу у ком зивис добицес посао, а ако није тако ђжаба ти све. Ово говорим из лицног искуства. Свима сам се обрацала да запослим дјецу и нигдје нисам наисла на ту подрску о којој ви говорите.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ммм

02.02.2016 07:32

СВАКА ЦАСТ ПОДРЗАВАМ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Васо

02.02.2016 07:48

Помоћ треба сваком дијету само сто дјеце погинулих више нема они су сада људи. 21-година је прошла. Реално свакоме треба и посао и бесплатно школовање итд...

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ ВАСО

02.02.2016 09:10

Наравно да су људи ,уствари људине све постена дјеца и на постен нацин се боре, а ти Васо мора да си неки дезертер,кад тако писес.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саса

02.02.2016 10:34

Ово није тацно да дијеца палих бораца немају предност у запосљавању и на крају крајева,двадесет година је просло од рата па до када да и та дијеца имају предност.Дрзава је дузна да им да један посао а не двадесет.Код мене је ујак погино у рату и његова дјеца су имала све привилегије,Од сколовања до запосљавања и до станбеног збрињавања...Немој да се лаземо из Зворника сам и нисам ни луд а ни слеп поред оцију!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

драган

02.02.2016 13:39

У праву си Саса

Name

астерикс

02.02.2016 10:44

Мозе ли мени неко објаснити како мозе бити дијете палог борца неко ци је отац страдао крајем 92 а оно родјено 94???Никога не вриједјам али ме интересује...И како и на основу цега зена палог борца мозе да добије два стана???Слозио би се са појединим коментарима који казу да је много било злоупотреба и од стране породица палих бораца!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарио

02.02.2016 10:49

Вуцуревиц и Додик као да су браца. Катастрофа су обојица. Јадни ми.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре саса

02.02.2016 11:41

Ако имају предност у запосљавању ,откуд толико дјеце пог.бораца на бироу а стално запосљавање по странацкој линији.Ево данас бас цух информацију у једној институцији опстинској поцела радит зена која има преко 50 година економиста, а толико дјеце пог.бораца економиста на бироу. Зато Саса не лупетај, срам те било...

ОДГОВОРИТЕ
Name

БН1

02.02.2016 14:40

Дајте људи колико морас покварен бити и злонамеран да ти смета предност за људе који су остали без родитеља због проклетог рата. Колико морас гледати своју задњицу да те није брига за те људе. Ниста не мозе замијенити родитељску топлину а ти људи то немају. Моја супруга је дете палог борца и дуго није имала посао. Стицајем околности умрла јој је и мајка тако да нема никога сем мене и насега детета. Никога, а има испод 30 година. То су страсне ствари, а баба јој је нпр зива јос увек. То су трагедије. Таквом неком гледас просек на факсу, па он је испред тебе самим тим сто га је заврсио под овим околностима. Недавно је добила посао потпуно постено и поцела је радити. и даље јој дрзава ниста није помогла. Деце погинулих бораца нема 100000 незапослених, ста је та предност толики проблем? Стварно не знам како неки зиве у својој злоби.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Видак

02.02.2016 16:47

Људи моји је ли ово реално, ста ово прицате. Просјецне плате на пословима на које ми ( мислим на 'обицне ' људе )конкурисемо су углавном око 1000 КМ. Сад узмите дигитрон и израцунајте за 3 милиона марака које је Додик узео за свог сина, колико нас је могло годину дана примати плату. А сваке године узму висе и висе. Не могу да вјерујем какве глупости писете. То вам није проблем, а проблем вам је инвалиднина и бесплатно сколовање и станови те дјеце.Ви борци и дјеца погинулих бораца треба да устанете поносно и да све тразите јер сте ви и створили ову дрзаву у којој лопови сад узивају а ви треба да се селите трбухом за крухом.Мада мозда то све писе једна те иста особа, јер ми је просто немогуце да су људи оволико јадни и бједни. Распродали су нам све , а ниста нама није отисло, него у њихове дзепове. Па јесте ли слијепи крај оба ока. И сад пред изборе треба неко носати летке и клањати им се за 50-100 КМ. Е то су продане дусе. А да сте паметни требали би их каменовати а не летке носати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Постено

02.02.2016 17:09

Види...Не знам засто се узрујавате ви дјеца бораца који су хвала Богу остали зиви. Ти родитељи нека оду сад лијепо и заврсе свој рат. Мој да је зив сигуран сам да се ови дезертери не би овако сирили. А кад ви вец немате цуку...пустите нас цији су погинули да се обрацунамо са том багром кад васи вец немају храбрости...или нзм вец цега. Зивјети без достојанатва или умријети,увјек би одабрао ово друго. Зато мирни будите и добри,ми цемо изборити за многе...А ви и даље масите странацким заставама,зивјеци у нади да це вам неко несто поклонити

ОДГОВОРИТЕ
Name

мисо

02.02.2016 17:14

Многа дјеца погинулих бораца,осим сто су остали без оца, остали су и без мајки, које су се преудале,зиве невјенцано, да би и даље примале инвалиднину.И успут храниле, новог муза, који има зиву главу.Ово је упуцено за оне, који коментарису да су борцима остале зиве главе. ЦАСТ И ПОСТОВАЊЕ ИЗУЗЕЦИМА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

нн

02.02.2016 17:59

Није да се не брине, мало се претјерује са овим изјавама. Можда би требала више.

ОДГОВОРИТЕ
Name

грађанин

02.02.2016 19:37

Зар има која удовица да није дијете запослила. Прије двије године су маосовно напустала дјеца факултете од погинулих бораца и запошљавали се без конкурса. Што је то тако у Требињу, не знам. Тамо су "мало" посебни закони природе и друштва.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Биљана

09.02.2016 19:28

Најбољи су гинули а најгори владају.Слава погинулим борцима они су највисе дали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирјана ДПБ-а

25.03.2016 11:23

СВИ ВИ КОЈИ МИСЛИТЕ И ОВО И ОНО О ДЈЕЦИ ПОГИНУЛИХ БОРАЦА, ДАБОГДА ВАМ ПРВО ПОГИНУЛИ ВАШИ РОДИТЕЉИ, ПА ОНДА ВИ ДАБОГДА ПОГИНУЛИ ЧИМ ПОСТАНЕТЕ РОДИТЕЉИ. КЛЕЋУ ВАС ТАКВЕ СРАМОТНЕ ДОК САМ ЖИВА! БЕДНИ СРБИ, БЕЗ ИМАЛО СОЛИДАРНОСТИ И ЕМПАТИЈЕ, АЛИ ВРЛО "ИНТЕЛИГЕНТНИ" И "ЕМАНЦИПОВАНИ"..А ОВИ ЈАДНИ ШТО НЕ МОГУ ДА СЕ ЗАПОСЛЕ У ПРОСВЕТИ ЗБОГ ДЕЦЕ ПОГИНУЛИХ БОРАЦА (ПА СУ ИМ ОНИ КРИВИ А НЕ СИСТЕМ) ДАБОГДА ВАМ СВИМА ОЧЕВИ ВЕЋ СУТРА ПОГИНУЛИ, ДА ВЕЋ ЈЕДНОМ САЗНАТЕ КАКАВ ЈЕ ЖИВОТ И ДЕТИЊСТВО СА ОЦЕМ У ГРОБУ!

ОДГОВОРИТЕ