Припреме за ваздушне ударе на ИД у Либији?

Официри британске, француске и америчке војске отпутовали су у Либију да би идентификовали потенцијалне мете за ваздушне ударе против снага "Исламске државе", пише британски дневник "Сандеј тајмс".

Свијет 31.01.2016 | 18:00
Припреме за ваздушне ударе на ИД у Либији?

Према писању листа, шест официра британског војног ваздухопловства придружило се припадницима обавјештајних служби, дипломатама, те америчким и француским колегама у извиђачкој мисији недалеко од града Тобрука да би саставили листу "могућих мета за нападе из ваздуха".

"Извиђачки тимови желе да открију да ли има тамо пријатељски наклоњених милиција тако да они не буду погођени приликом удара на положаје `Исламске државе`", рекао је британски војни извор, преноси "Сандеј тајмс".

Италијански министар одбране Роберта Пиноти рекла је прошле седмице италијанским медијима да њена земља разматра могућност придруживања САД, Британији и Француској у војној интервенцији за стабилизацију Либије.

Пинотијева је листу "Коријере де ла Сера" рекла да ће западне силе интервенистати само у случају захтјева либијских власти.

Британски дневник истиче да су убрзани планови за војну акцију против "Исламске државе" у Либији усљед бојазни да би та терористичка групација могла да премјести свој штаб из Сирије у ову сјеверноафричку државу чиме би постала директна пријетња по Средоземље.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Михаило Микић

31.01.2016 17:20

НАТО жели да заштити своје "демократе!"

ОДГОВОРИТЕ
Name

НЕМОГУЦА МИСИЈА

01.02.2016 10:01

ОНИ УДАРАЈУ ПО ИСЛАМСКОЈ ДРЗАВИ ВЕЦ 5год.КОЈА ФОЛИРАНЦИЈА И ЗАЛУДЈИВАЊЕ ЗА ДОМАЦУ УПОТРЕБУ *ГОЛА ЛАЗ НЕ УДАРИ ВЕЦ ПОМОЦ*ЈЕР СУ ИХ РУСИ ОСАКАТИЛИ И ЊИХ И ТУРКЕ .

ОДГОВОРИТЕ