Pripreme za vazdušne udare na ID u Libiji?

Oficiri britanske, francuske i američke vojske otputovali su u Libiju da bi identifikovali potencijalne mete za vazdušne udare protiv snaga "Islamske države", piše britanski dnevnik "Sandej tajms".

Svijet 31.01.2016 | 18:00
Pripreme za vazdušne udare na ID u Libiji?

Prema pisanju lista, šest oficira britanskog vojnog vazduhoplovstva pridružilo se pripadnicima obavještajnih službi, diplomatama, te američkim i francuskim kolegama u izviđačkoj misiji nedaleko od grada Tobruka da bi sastavili listu "mogućih meta za napade iz vazduha".

"Izviđački timovi žele da otkriju da li ima tamo prijateljski naklonjenih milicija tako da oni ne budu pogođeni prilikom udara na položaje `Islamske države`", rekao je britanski vojni izvor, prenosi "Sandej tajms".

Italijanski ministar odbrane Roberta Pinoti rekla je prošle sedmice italijanskim medijima da njena zemlja razmatra mogućnost pridruživanja SAD, Britaniji i Francuskoj u vojnoj intervenciji za stabilizaciju Libije.

Pinotijeva je listu "Korijere de la Sera" rekla da će zapadne sile intervenistati samo u slučaju zahtjeva libijskih vlasti.

Britanski dnevnik ističe da su ubrzani planovi za vojnu akciju protiv "Islamske države" u Libiji usljed bojazni da bi ta teroristička grupacija mogla da premjesti svoj štab iz Sirije u ovu sjevernoafričku državu čime bi postala direktna prijetnja po Sredozemlje.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Михаило Микић

31.01.2016 17:20

НАТО жели да заштити своје "демократе!"

ODGOVORITE
Name

NEMOGUCA MISIJA

01.02.2016 10:01

ONI UDARAJU PO ISLAMSKOJ DRZAVI VEC 5god.KOJA FOLIRANCIJA I ZALUDJIVANJE ZA DOMACU UPOTREBU *GOLA LAZ NE UDARI VEC POMOC*JER SU IH RUSI OSAKATILI I NJIH I TURKE .

ODGOVORITE