Нема држављана Србије који ратују у Турској

Амбасада Србије у Анкари се оштро противи било каквом учествовању својих држављана у оружаним сукобима у другим земљама, реагујући на наводе турских медија да је ПКК ангажовала српске плаћенике.

Србија 31.01.2016 | 17:40
Нема држављана Србије који ратују у Турској

Амбасада Србије у Анкари саопштила је да се Београд оштро противи било каквом учествовању својих држављана у оружаним сукобима у другим земљама, реагујући на наводе објављене у неколико турских медија да Радничка партија Курдистана (ПКК) користи српске плаћенике снајперисте у својим нападима на југоистоку Турске.

Турска сматра Радничку партију Курдистана терористичком организацијом.

"Скупштина Србије усвојила је закон којим се оштро санкционише било каква активност те врсте, имајући у виду да ови наводи не могу и не треба да буду на било који начин повезани са званичном политиком или активностима Републике Србије или њеним институцијама, истиче се у саопштењу које је пренео Дејли сабах.

Амбасада очекује да буде званично информисана о овом случају са турске стране тако да релевантне турске и српске институције могу да раде заједно на његовом разјашњавању у циљу борбе против тероризма", наводи се у саопштењу.

У медијима је раније било извештаја, који се позивају на информације обавештајних служби, да ПКК користи српске плаћенике снајперисте и да је један снајпериста ПКК убијен у југоисточном граду Џизреу држављанин Србије, преноси турски лист.

 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

зумба

31.01.2016 16:42

Неце му бити добро ако га Турци ухвате.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микић

31.01.2016 17:26

Колико се пуно СРБија противи учестовању њезини грађана "у оружаним сукобима У другим државама" И колико народ ту одлуку Влафе СРБије подржава: воли и поштује најбоље се видимо по великом броју добровољаца из СРБије У војним редовима Исламске Државе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxx

31.01.2016 18:53

Наравно тамо иду само будале.

ОДГОВОРИТЕ