Nema državljana Srbije koji ratuju u Turskoj

Ambasada Srbije u Ankari se oštro protivi bilo kakvom učestvovanju svojih državljana u oružanim sukobima u drugim zemljama, reagujući na navode turskih medija da je PKK angažovala srpske plaćenike.

Srbija 31.01.2016 | 17:40
Nema državljana Srbije koji ratuju u Turskoj

Ambasada Srbije u Ankari saopštila je da se Beograd oštro protivi bilo kakvom učestvovanju svojih državljana u oružanim sukobima u drugim zemljama, reagujući na navode objavljene u nekoliko turskih medija da Radnička partija Kurdistana (PKK) koristi srpske plaćenike snajperiste u svojim napadima na jugoistoku Turske.

Turska smatra Radničku partiju Kurdistana terorističkom organizacijom.

"Skupština Srbije usvojila je zakon kojim se oštro sankcioniše bilo kakva aktivnost te vrste, imajući u vidu da ovi navodi ne mogu i ne treba da budu na bilo koji način povezani sa zvaničnom politikom ili aktivnostima Republike Srbije ili njenim institucijama, ističe se u saopštenju koje je preneo Dejli sabah.

Ambasada očekuje da bude zvanično informisana o ovom slučaju sa turske strane tako da relevantne turske i srpske institucije mogu da rade zajedno na njegovom razjašnjavanju u cilju borbe protiv terorizma", navodi se u saopštenju.

U medijima je ranije bilo izveštaja, koji se pozivaju na informacije obaveštajnih službi, da PKK koristi srpske plaćenike snajperiste i da je jedan snajperista PKK ubijen u jugoistočnom gradu Džizreu državljanin Srbije, prenosi turski list.

 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

zumba

31.01.2016 17:42

Nece mu biti dobro ako ga Turci uhvate.

ODGOVORITE
Name

Михаило Микић

31.01.2016 18:26

Колико се пуно СРБија противи учестовању њезини грађана "у оружаним сукобима У другим државама" И колико народ ту одлуку Влафе СРБије подржава: воли и поштује најбоље се видимо по великом броју добровољаца из СРБије У војним редовима Исламске Државе!

ODGOVORITE
Name

xxx

31.01.2016 19:53

Нaravno tamo idu samo budale.

ODGOVORITE