Како играју Партизанови странци...?!

Иван Томић је задовољан...Засад!

Фудбал 01.02.2016 | 10:40
Како играју Партизанови странци...?!

Три плус. То је заједничка оцена за Партизанове странце после прва два контролна задатка у Никозији. Као у школским клупама, два пута по 45 минута, полагали су Евертон Луиз и Седрик Гогуа тестове пред Иваном Томићем и далеко од тога да су разочарали. С тим да би преамбициозно, чак неоправдано еуфорично, било констатовати како су одушевили у сусретима са Клужом и Арсеналом из Туле, иако су повремено били баш добро.

Бољи утисак је оставио Гогуа. За разлику од претходника Фабрисија Дорнеласа "миран" је на лопти, не паничи, а у скоку оправдава надимак Доминатор. Уме да запрети из прекида, међутим, уочљиви су његови проблеми под притиском и контрола лопте на малом простору. Дефинитивно је играч коме је потребно "веће парче терена". И више времена да се прилагоди.
"Задовољан сам издањима Гогуе, поседује физички екстреман потенцијал, а технички је на високом нивоу, с обзиром на његову грађу. И он и Евертон су научили основне ствари везане за комуникацију", хвали тренер Иван Томић.

Бразилац Евертон је у нешто више од 24 сата приказао два различита издања. Против Клужа је био не само кривац за гол Румуна, него је ризичним пасовима уводио у проблем своју одбрану, док се у дуелу са Русима знатно поправио, био покретљивији, прави мотор екипе и радио оно за шта је задужен - секао нападе ривала. Мада, у томе често претера, буде груб, па ризикује жуте картоне.
"Слажем се да је у јучерашњој провери био бољу него на оној у петак. Евертон и Гогуа су два различита типа играча, не само по позицији, већ и стажу у фудбалу. Евертон је формиран и искусан, а његова аклиматизација на језик, земљу, саиграче и стил игре биће лакша него са Седриком", додао је Иван Томић.

Ваља напоменути да је повратник са позајмице Исмаил Беко Фофана оставио позитиван утисак у прве две провере. Клужу је дао гол, а без обзира на вишак килограма задовољавајуће се кретао и против Арсенала. Валери Божинов је, такође, поентирао против Румуна, а његов земљак Иван Бандаловски у обе провере био солидан, играјући у екипама које су добиле шансу у првих 45 минута, што би могло да наговести његов бољи статус него јесенас и одврати га од жеље да ове зиме напусти Хумску.

Коментари / 0

Оставите коментар