Kako igraju Partizanovi stranci...?!

Ivan Tomić je zadovoljan...Zasad!

Fudbal 01.02.2016 | 10:40
Kako igraju Partizanovi stranci...?!

Tri plus. To je zajednička ocena za Partizanove strance posle prva dva kontrolna zadatka u Nikoziji. Kao u školskim klupama, dva puta po 45 minuta, polagali su Everton Luiz i Sedrik Gogua testove pred Ivanom Tomićem i daleko od toga da su razočarali. S tim da bi preambiciozno, čak neopravdano euforično, bilo konstatovati kako su oduševili u susretima sa Klužom i Arsenalom iz Tule, iako su povremeno bili baš dobro.

Bolji utisak je ostavio Gogua. Za razliku od prethodnika Fabrisija Dornelasa "miran" je na lopti, ne paniči, a u skoku opravdava nadimak Dominator. Ume da zapreti iz prekida, međutim, uočljivi su njegovi problemi pod pritiskom i kontrola lopte na malom prostoru. Definitivno je igrač kome je potrebno "veće parče terena". I više vremena da se prilagodi.
"Zadovoljan sam izdanjima Gogue, poseduje fizički ekstreman potencijal, a tehnički je na visokom nivou, s obzirom na njegovu građu. I on i Everton su naučili osnovne stvari vezane za komunikaciju", hvali trener Ivan Tomić.

Brazilac Everton je u nešto više od 24 sata prikazao dva različita izdanja. Protiv Kluža je bio ne samo krivac za gol Rumuna, nego je rizičnim pasovima uvodio u problem svoju odbranu, dok se u duelu sa Rusima znatno popravio, bio pokretljiviji, pravi motor ekipe i radio ono za šta je zadužen - sekao napade rivala. Mada, u tome često pretera, bude grub, pa rizikuje žute kartone.
"Slažem se da je u jučerašnjoj proveri bio bolju nego na onoj u petak. Everton i Gogua su dva različita tipa igrača, ne samo po poziciji, već i stažu u fudbalu. Everton je formiran i iskusan, a njegova aklimatizacija na jezik, zemlju, saigrače i stil igre biće lakša nego sa Sedrikom", dodao je Ivan Tomić.

Valja napomenuti da je povratnik sa pozajmice Ismail Beko Fofana ostavio pozitivan utisak u prve dve provere. Klužu je dao gol, a bez obzira na višak kilograma zadovoljavajuće se kretao i protiv Arsenala. Valeri Božinov je, takođe, poentirao protiv Rumuna, a njegov zemljak Ivan Bandalovski u obe provere bio solidan, igrajući u ekipama koje su dobile šansu u prvih 45 minuta, što bi moglo da nagovesti njegov bolji status nego jesenas i odvrati ga od želje da ove zime napusti Humsku.

Komentari / 0

Ostavite komentar