Драган Марковић: Само да не причамо о политици…!

"Само је важно да будемо здрави, јер кад останемо без некога од важних играча то нас много поремети. Дакле, само да будемо комплетни и никога се не бојимо", рекао је Драган Марковић, селектор рукометне репрезентације БиХ.

Остали спортови 31.01.2016 | 11:00
Драган Марковић: Само да не причамо о политици…!

Жријеб парова баража за Свјетско првенство у Француској 2017. године одржаће се у 13:30 часова у Кракову, гдје се игра завршница ЕУРО 2016 за рукометаше.

Уочи жријеба Драган Марковић, селектор рукометне репрезентације БиХ поручује да се он и његови изабраници не боје нити једног потенцијалног ривала. Истиче да је једино важно да сви кључни играчи попут Николе Прцеа, Мирсада Терзића, Ивана Карачића, Владимира Врањеша..., буду здрави.

Једине селекције које би волио избјећи у баражу су оне које долазе са простора бивше Југославије, а то су Македонија, Словенија и евентуално Хрватска, која би могла бити у баражу уколико сутра изгуби од Норвешке у борби за бронзану медаљу на Европском првенству.

"Немам никаквих посебних жеља у баражу. Знам да можемо играти са свима. Једино не бих волио да добијемо неку од репрезентација из нашег региона, јер би се тада више причало о политици него о спорту, а то ме страшно нервира. Сит сам таквих прича које се стално потенцирају у нашој земљи. Од осталих било кога да добијемо с њима ћемо се носити. Само је важно да будемо здрави, јер кад останемо без некога од важних играча то нас много поремети. Дакле, само да будемо здрави и комплетни никога се не бојимо", тврди Марковић.

У ишчекивању противника у баражу, Марковић с великом пажњом прати дешавања на Европском првенству у Пољској. Посебно због чињенице да "његова" Њемачка игра сјајно и да је стигла до финала.

"Сигурно је да навијам за Нијемце, ту нема никакве сумње. Шпанија ме пријатно изненадила у синоћњем полуфиналу против Хрватске. Сјајно су се прилагодили хрватској игри и онда утакмицу одвели у правцу који њима одговара. Код Хрвата се видјело да су се емоционално и физички испразнили против Пољака. Недостајало им је снаге да добију утакмицу, јер су квалитетом бољи од Шпанаца", сматра Марковић и наставља:

"У другом полуфиналу Норвешка није искористила прилику да ријеши питање побједника након 60 минута. У продужецима се видјело да су Нијемци физички супериорнији од њих и то су знали претворити у тријумф. Успјех Њемачке је доказ да се ради о земљи која има огроман избор играча. Остали су без неколико важних рукометаша пред почетак турнира, затим им се у Пољској повриједио најбољи појединац Штефен Вајнхолд, али су и то успјели компензовати. Млади Каи Хафнер га је сјајно замијенио у нападу. Ово је одлична ствар за свјетски рукомет, јер се у њемачкој Бундеслиги игра најбољи рукомет и овај спорт је овдје најпопуларнији. Практично цијели рукометни свијет живи од њемачког рукомета."

С обзиром на симпатије које гаји према репрезентацији Њемачке у којој низ година живи Марковић се нада да ће она на крају подићи пехар намијењен шампиону Европе.

"Мислим да би у финалу превагу могли направити голмани. Арпад Штербик с једне и Андреас Волф с друге стране. Обојица су сјајни бранили током првенства, тако да би они могли имати велику улогу у финалу. Ипак, предност дајем Нијемцима због младости и веће жеље за доказивањем коју имају. Очекујем отворену утакмицу и на крају побједу Њемачке. Реално би било да су по приказаном финале играли Њемачка и Норвешка, али су се нажалост састали у полуфиналу. Радује ме што су у Пољској до завршнице дошле репрезентације које су цијелим током турнира играле најбољи рукомет, а не као што је било на Свјетском првенству у Катару", завршава Марковић.

Утакмице у којима ће се одлучивати ко ће освојити медаље на ЕУРО 2016 играће се сутра у Кракову. Дуел за треће мјесто између Хрватске и Норвешке на програму је у 15:30 часова, а финале Њемачка - Шпанија у 17.

Претходно ће се обавити жријеб парова баража за СП у Француској. У првом "шеширу" биће: Бјелорусија, Данска, Мађарска, Исланд, Македонија, Пољска, Русија, Шведска, те Норвешка или Хрватска. У другом "шеширу" су: Словенија, Србија, Црна Гора, Аустрија, БиХ, Летонија, Португал, Холандија и Чешка.

Коментари / 0

Оставите коментар