Никола Јокић: Нисам овако замишљао себе у НБА!

Србин каже да је прво био изненађен минутажом коју је добија. О Ол-стар викенду, где ће играти као руки, тек није сањао.

Кошарка 01.02.2016 | 13:00
Никола Јокић: Нисам овако замишљао себе у НБА!

Знало се и пре него што се отиснуо "преко баре", у најјачу лигу света, да је Никола Јокић одличан кошаркаш. Али да ће већ у првој НБА сезони да буде један од најбољих играча Денвер Нагетса и да ће завршити на Ол-стар викенду, ипак, је мало ко очекивао. Ни сам Јокић се није надао успеху одмах у првој сезони.

Српски кошаркаш говори за "Глас Америке" и признаје да је изненађен, пре свега минутажом коју је добио, а Јокић је стартер у Денверу.

"Кад сам долазио нисам ни мислио да ћу да играм, буквално сам се питао да ли ћу се скидати за утакмице, али сам врло брзо добио улогу стартера, па се вратио на клупу, а сад сам опет у петорци. Моја каријера иде полако, али узлазним током, ево сад сам добио врхунско признање позивом за руки тим на Ол-стар викенду. Презадовољан сам, овом првом сезоном, то ми је подстрек да тренирам све јаче и јаче сваки дан", почео је 20-годишњи Сомборца,

Велику помоћ када је дошао у Америку имао је од саиграча Јусуфа Нуркића и Жофрија Ловерња, које је од раније познавао из АБА лиге.

"Чуо сам доста прича да се не тренира толико много у НБА лиги, што није тачно. Тренира се јако много. Ми на сваком тренингу преподне проводимо бар три четири сата у сали“".

И у клубу су одушевљени Јокићем.

"Треба да ојача, да ради на поентирању испод коша. О томе смо причали баш прошле недеље, питао сам га шта он мисли, то је и он рекао. О свему смо се сложили... Какав је његов потенцијал? Неограничен! Мислим да има шансу да буде сјајан играч у наредних много година. Висок је, паметан, вредан, има страст за игру. Када се све то споји, само добре ствари могу да се десе и зато сам узбуђен што је део наше организације", каже тренер Мајл Мелоун.

Јокић је за "Глас Америке" рекао да би волео да помогне "орловима" у олимпијским квалификацијама, али је још увек неизвесно да ли ће га клуб пустити или послати као прошле године у развојну НБА лигу.

Коментари / 0

Оставите коментар