Nikola Jokić: Nisam ovako zamišljao sebe u NBA!

Srbin kaže da je prvo bio iznenađen minutažom koju je dobija. O Ol-star vikendu, gde će igrati kao ruki, tek nije sanjao.

Košarka 01.02.2016 | 13:00
Nikola Jokić: Nisam ovako zamišljao sebe u NBA!

Znalo se i pre nego što se otisnuo "preko bare", u najjaču ligu sveta, da je Nikola Jokić odličan košarkaš. Ali da će već u prvoj NBA sezoni da bude jedan od najboljih igrača Denver Nagetsa i da će završiti na Ol-star vikendu, ipak, je malo ko očekivao. Ni sam Jokić se nije nadao uspehu odmah u prvoj sezoni.

Srpski košarkaš govori za "Glas Amerike" i priznaje da je iznenađen, pre svega minutažom koju je dobio, a Jokić je starter u Denveru.

"Kad sam dolazio nisam ni mislio da ću da igram, bukvalno sam se pitao da li ću se skidati za utakmice, ali sam vrlo brzo dobio ulogu startera, pa se vratio na klupu, a sad sam opet u petorci. Moja karijera ide polako, ali uzlaznim tokom, evo sad sam dobio vrhunsko priznanje pozivom za ruki tim na Ol-star vikendu. Prezadovoljan sam, ovom prvom sezonom, to mi je podstrek da treniram sve jače i jače svaki dan", počeo je 20-godišnji Somborca,

Veliku pomoć kada je došao u Ameriku imao je od saigrača Jusufa Nurkića i Žofrija Lovernja, koje je od ranije poznavao iz ABA lige.

"Čuo sam dosta priča da se ne trenira toliko mnogo u NBA ligi, što nije tačno. Trenira se jako mnogo. Mi na svakom treningu prepodne provodimo bar tri četiri sata u sali“".

I u klubu su oduševljeni Jokićem.

"Treba da ojača, da radi na poentiranju ispod koša. O tome smo pričali baš prošle nedelje, pitao sam ga šta on misli, to je i on rekao. O svemu smo se složili... Kakav je njegov potencijal? Neograničen! Mislim da ima šansu da bude sjajan igrač u narednih mnogo godina. Visok je, pametan, vredan, ima strast za igru. Kada se sve to spoji, samo dobre stvari mogu da se dese i zato sam uzbuđen što je deo naše organizacije", kaže trener Majl Meloun.

Jokić je za "Glas Amerike" rekao da bi voleo da pomogne "orlovima" u olimpijskim kvalifikacijama, ali je još uvek neizvesno da li će ga klub pustiti ili poslati kao prošle godine u razvojnu NBA ligu.

Komentari / 0

Ostavite komentar