ИТА: Ремији у Карпију и Бергаму, Рома једва са Фрозинонеом!

Прва два меча 22. кола Серије А обележила је подела бодова у Карпију и Бергаму идентичним резултатима. "Фараонова" пета обележила победу Роме!Рома стрепила до финиша против Фрозинонеа, али на крају узела сва три бода. Одличан деби Зукановића и Шаравија за "вучицу", Пјанић запечатио судбину "канаринаца“.

Фудбал 30.01.2016 | 23:00
ИТА: Ремији у Карпију и Бергаму, Рома једва са Фрозинонеом!

У првом сусрету дана, Палермо је водио од 24. минута поготком Алберта Ђилардина, али је тријумф Сицилијанаца спречио Матео Манкосу у 74. из пенала – 1:1 (0:1).

И три часа касније виђен је исти исход, а по бод су освојили домаћа Аталанта и Сасуоло. У Бергаму су такође гости први стигли до вођства, сттрелац је био Доменико Берарди у 27. минуту, али је већ пет минута касније Херман Денис исправио свој промашај са беле тачке – 1:1 (1:1).

"Фараонова" пета обележила победу Роме! Рома стрепила до финиша против Фрозинонеа, али на крају узела сва три бода. Одличан деби Зукановића и Шаравија за "вучицу", Пјанић запечатио судбину "канаринаца“.

Оно што није успело Лучијану Спалетију јесте Ервину Зукановићу и Стефану Ел Шаравију. На свом дебију за Рому уписали су тријумф, а савладан је Фрозиноне резултатом 3:1.

После ремија и пораза, Спалети је коначно уписао и победу, а њу су му донели Наинголан у 18. минуту, те Шарави сјајним поготком у 48. минуту, после асистенције Зукановића, и Пјанић шест минута пре краја.

"Канаринци" су као 18. екипа на табели представљали идеалну жртву за "вучицу" којој је требала победа да добије на самопоуздању, али и да се одржи у врху табеле. Ипак, на почетку меча није све ишло тако течно, а у пар наврата гости су имали одличне шансе.

Фудбалери у бордо дресовима у правом "јуришу" кренули су ка голу противника, а Наинголана ни пад у шеснаестерцу није спречио да постигне погодак. Белгијанац је са земље шутирао и матирао Леалија за вођство Роме.

Оно је међутим трајало тек пет минута, а онда је до изражаја дошла неуиграност Ромине одбране са дислоцираним Де Росијем и новајлијом Зукановићем. Кјофани је прошао по десној страни у шеснаестерац и одличним ударцем послао лопту кроз ноге Шћешнију за изједначење 1:1.

Тим резултатом завршено је и прво полувреме у којем је статистички Рома упутила 13 шутева, али је осим гола Наинголана само онај Едина Џеке из 36. минута представљао праву опасност по гол Николе Леалија. Нападач из БиХ добро је шутирао по земљи, али је Леали крајњим напором одбио лопту у корнер.

Стефан Ел Шарави стигао је на позајмицу у Рому из Монака, а већ на свом првом мечу показао је да би могао да се врати у ону сјајну форму, као када је играо за Милан.

У 48. минуту Зукановић је центрирао, а Ел Шарави је петом послао лопту у мрежу за вођство 2:1.

Гости се међутим нису предавали, па се екипа Лучијана Спалетија могла опустити тек после гола Миралема Пјанића, шест минута пре краја.

Пјанић је погодио мрежу и "оверио" побједу "вучице", а асистент је био Франческо Тоти, који је претходно заменио неубедљивог Едина Џеку.

Рома је тако стигла до друге победе у последњих десет мечева, победе којом се учврстила на петом мјесту на табели и наговестила борбу за сами врх. Фрозиноне је остао на 18. месту са заостатком од четири бода за Сампдоријом, која је изнад црте, али би та предност могла бити већа након комплетног 22. кола.

Серија А, 22. коло:

Карпи – Палермо 1:1 (0:1)
/Макнозу 74 – Ђилардино 24/

Аталанта – Сасуоло 1:1 (1:1)
/Денс 32 – Берарди 27/

Рома - Фрозиноне 3:1 (1:1)
/Наинголан 18, Ел Шарави 48, Пјанић 84 – Кјофани 23/

недеља:

Кјево – Јувентус (12.30)

Болоња - Сампдорија (15.00)

Ђенова – Фиорентина

Наполи – Емполи

Торино – Верона

Удинезе – Лацио

Милан – Интер (20.30)

ТАБЕЛА: Наполи 47, Јувентус 45, Фиорентина 41, Интер 41, Рома (+1) 38, Милан 33, Сасуоло (+1) 33, Емполи 32, Лацио 31, Кјево 27, Аталанта (+1) 27, Торино 26, Болоња 26, Палермо (+1) 25, Удинезе 24, Ђенова 23, Сампдорија 23, Карпи (+1) 19, Фрозиноне (+1) 16, Верона 10.

Коментари / 0

Оставите коментар