ITA: Remiji u Karpiju i Bergamu, Roma jedva sa Frozinoneom!

Prva dva meča 22. kola Serije A obeležila je podela bodova u Karpiju i Bergamu identičnim rezultatima. "Faraonova" peta obeležila pobedu Rome!Roma strepila do finiša protiv Frozinonea, ali na kraju uzela sva tri boda. Odličan debi Zukanovića i Šaravija za "vučicu", Pjanić zapečatio sudbinu "kanarinaca“.

Fudbal 30.01.2016 | 23:00
ITA: Remiji u Karpiju i Bergamu, Roma jedva sa Frozinoneom!

U prvom susretu dana, Palermo je vodio od 24. minuta pogotkom Alberta Đilardina, ali je trijumf Sicilijanaca sprečio Mateo Mankosu u 74. iz penala – 1:1 (0:1).

I tri časa kasnije viđen je isti ishod, a po bod su osvojili domaća Atalanta i Sasuolo. U Bergamu su takođe gosti prvi stigli do vođstva, sttrelac je bio Domeniko Berardi u 27. minutu, ali je već pet minuta kasnije Herman Denis ispravio svoj promašaj sa bele tačke – 1:1 (1:1).

"Faraonova" peta obeležila pobedu Rome! Roma strepila do finiša protiv Frozinonea, ali na kraju uzela sva tri boda. Odličan debi Zukanovića i Šaravija za "vučicu", Pjanić zapečatio sudbinu "kanarinaca“.

Ono što nije uspelo Lučijanu Spaletiju jeste Ervinu Zukanoviću i Stefanu El Šaraviju. Na svom debiju za Romu upisali su trijumf, a savladan je Frozinone rezultatom 3:1.

Posle remija i poraza, Spaleti je konačno upisao i pobedu, a nju su mu doneli Naingolan u 18. minutu, te Šaravi sjajnim pogotkom u 48. minutu, posle asistencije Zukanovića, i Pjanić šest minuta pre kraja.

"Kanarinci" su kao 18. ekipa na tabeli predstavljali idealnu žrtvu za "vučicu" kojoj je trebala pobeda da dobije na samopouzdanju, ali i da se održi u vrhu tabele. Ipak, na početku meča nije sve išlo tako tečno, a u par navrata gosti su imali odlične šanse.

Fudbaleri u bordo dresovima u pravom "jurišu" krenuli su ka golu protivnika, a Naingolana ni pad u šesnaestercu nije sprečio da postigne pogodak. Belgijanac je sa zemlje šutirao i matirao Lealija za vođstvo Rome.

Ono je međutim trajalo tek pet minuta, a onda je do izražaja došla neuigranost Romine odbrane sa dislociranim De Rosijem i novajlijom Zukanovićem. Kjofani je prošao po desnoj strani u šesnaesterac i odličnim udarcem poslao loptu kroz noge Šćešniju za izjednačenje 1:1.

Tim rezultatom završeno je i prvo poluvreme u kojem je statistički Roma uputila 13 šuteva, ali je osim gola Naingolana samo onaj Edina Džeke iz 36. minuta predstavljao pravu opasnost po gol Nikole Lealija. Napadač iz BiH dobro je šutirao po zemlji, ali je Leali krajnjim naporom odbio loptu u korner.

Stefan El Šaravi stigao je na pozajmicu u Romu iz Monaka, a već na svom prvom meču pokazao je da bi mogao da se vrati u onu sjajnu formu, kao kada je igrao za Milan.

U 48. minutu Zukanović je centrirao, a El Šaravi je petom poslao loptu u mrežu za vođstvo 2:1.

Gosti se međutim nisu predavali, pa se ekipa Lučijana Spaletija mogla opustiti tek posle gola Miralema Pjanića, šest minuta pre kraja.

Pjanić je pogodio mrežu i "overio" pobjedu "vučice", a asistent je bio Frančesko Toti, koji je prethodno zamenio neubedljivog Edina Džeku.

Roma je tako stigla do druge pobede u poslednjih deset mečeva, pobede kojom se učvrstila na petom mjestu na tabeli i nagovestila borbu za sami vrh. Frozinone je ostao na 18. mestu sa zaostatkom od četiri boda za Sampdorijom, koja je iznad crte, ali bi ta prednost mogla biti veća nakon kompletnog 22. kola.

Serija A, 22. kolo:

Karpi – Palermo 1:1 (0:1)
/Maknozu 74 – Đilardino 24/

Atalanta – Sasuolo 1:1 (1:1)
/Dens 32 – Berardi 27/

Roma - Frozinone 3:1 (1:1)
/Naingolan 18, El Šaravi 48, Pjanić 84 – Kjofani 23/

nedelja:

Kjevo – Juventus (12.30)

Bolonja - Sampdorija (15.00)

Đenova – Fiorentina

Napoli – Empoli

Torino – Verona

Udineze – Lacio

Milan – Inter (20.30)

TABELA: Napoli 47, Juventus 45, Fiorentina 41, Inter 41, Roma (+1) 38, Milan 33, Sasuolo (+1) 33, Empoli 32, Lacio 31, Kjevo 27, Atalanta (+1) 27, Torino 26, Bolonja 26, Palermo (+1) 25, Udineze 24, Đenova 23, Sampdorija 23, Karpi (+1) 19, Frozinone (+1) 16, Verona 10.

Komentari / 0

Ostavite komentar