ФА Куп: Тотенхем, Арсенал, Сити у 1/8-финала, Ливерпул на поправном!

Екипе Тотенхем Хотспура, Арсенала, Манчестер Ситија и Борнмута пласирале су се у осмину финала ФА Купа. 

Фудбал 30.01.2016 | 22:30
ФА Куп: Тотенхем, Арсенал, Сити у 1/8-финала, Ливерпул на поправном!

Дан у најстаријем фудбалском такмичењу отворио је Тотенхем сигурном победом над трећелигашем Колчестер Јунајтедом у гостима 4:1, а стрелци за 'Певце' били су Насер Шадли, два пута, Ерик Диер и Томас Керол.

Убедљив је био и Сити у дуелу премијерлигаша, пошто је славио у Бирминегу против Астон Виле 4:0, бриљирао је млађани Келећи Ихенаћо постигавши хет-трик, док је коначан резултат поставио Рахим Стерлинг.

С друге стране, Арсен Венгер је мало 'промешао карте' пред гостовање Бурнлија на 'Емирејтсу', уз неколико омладинаца дебитовао је и Мухамед Елнени, а члан Чемпионшипа успео је да анулира водећи гол Калума Чејмберса, али је Алексис Санчес ипак донео својој екипи пролаз у наредну рунду – 2:1.

У још једном дуелу чланова елитног ранга, Кристал Палас је на свом 'Селхурст Парку' поразио Стоук Сити голом Вилфреда Захе, Борнмут је преокретом у последњих двадесетак минута избацио трећелигаша Портсмут 2:1, освајача ФА Купа из 2008.

Савршен дан премијерлигаша 'покварио' Вест Бромич Албион ремијем са Питерсборо Јунајтедом 2:2, а трећелигаш је до новог меча стигао у самом финишу.

У преосталим мечевима, Лидс Јунајтед је био бољи од Болтон Вондерерса као гост 2:1, Хал Сити је савладао Бури 3:1, Вотфорд је минималним резултатом елиминисао Нотингем Форест у гостима, док је Рединг био убедљив против Волсола – 4:0.

Ливерпул и Вест Хем одиграли су меч без голова у последњем недељном сусрету шеснаестине финала ФА Купа.

'Редси' и 'Чекићари' ће највероватније средином фебруара одиграти реванш на Болејн Граунду, али остаје да се види када због згуснутог распореда екипе са Енфилда.

Гости из Лондона били су бољи ривал током првих 45 минута, међутим нису успели да затресу мрежу Симона Мињолеа, док је други део игре у потпуности припао домаћину, али се истакао голман Вест Хема Дарен Рендолф са неколико сјајних интервенција.

После изједначеног почетка, екипа Славена Билића преузела је контролу на средини терена и почела да прети, а прву опасност по гол домаћина изазвао је Димитри Паје из слободњака са 30 метара. Већ пет минута касније, Валенсија је сјајно пратио акцију Арона Кресвела и Чеика Кујатеа, али је из непосредне близине пребацио лопту главом преко пречке.

До одласка на одмор тим Јиргена Клопа запретио је преко Кристијана Бентекеа и Камерона Бранагана, али се Ирац на голу 'Чекићара' истакао у оба наврата, поготво после шута детета Ливерпула са 25 метара.

Други део игре почео је шансом са Педра Обианга, после гужве у петерцу, када бивши везиста Сампдорије није успео да из петерца ћушне лопту у мрежу. Затим смо у два напада видели исто толико шанси, најпре је запретио Нејтан Клајн, а затим и Антонио Валенсија на другој страни, али су поново голмани били на висини задатка.

У преосталих пола часа сусрета гледали смо углавном нападе 'Редса', као и бравуре Рендолфа, који је редом заустављао шансе Џоа Алена, Алекса Тешеире и Бентекеа, а посебно се истакао у 74. минуту, када је прво зауставио покушај Белгијанца, а онда и Џордона Ајба у наставку.

На отварању ове фазе такмичења, Манчестер Јунајтед је у петак тријумфовао на гостовању Дарби Каунтију 3:1.

Шеснаестина финала биће комплетирана у недељу – када су на програму сусрети Карсли Јунајтед – Евертон и Милтон Кеј Донс – Челси.

ФА Куп – шеснаестина финала:

Колчестер Јунајтед – Тотенхем Хотспур 1:4
Арсенал – Бурнли 2:1
Астон Вила – Манчестер Сити 0:4
Болотон Вондерерс – Лидс Јунајтед 1:2
Бури – Хал Сити 1:3
Кристал Палас – Стоук Сити 1:0
Нотингем Форест – Вотфорд 0:1
Оксфорд Јунајтед – Блекбурн Роверс 0:3
Портсмут –Борнмут 1:2
Рединг – Волсол 4:0
Шрусбери Таун – Шефилд Венздеј 3:2
Вест Бромич Албион – Питерборо Јунајтед 2:2
Ливерпул – Вест Хем 0:0

недеља:
14.30 Карсли Јунајтед – Евертон
17.00 Милтон Кеј Донс – Челси

петак:
Дарби Каунти – Манчестер Јунајтед 1:3

Коментари / 0

Оставите коментар