FA Kup: Totenhem, Arsenal, Siti u 1/8-finala, Liverpul na popravnom!

Ekipe Totenhem Hotspura, Arsenala, Mančester Sitija i Bornmuta plasirale su se u osminu finala FA Kupa. 

Fudbal 30.01.2016 | 22:30
FA Kup: Totenhem, Arsenal, Siti u 1/8-finala, Liverpul na popravnom!

Dan u najstarijem fudbalskom takmičenju otvorio je Totenhem sigurnom pobedom nad trećeligašem Kolčester Junajtedom u gostima 4:1, a strelci za 'Pevce' bili su Naser Šadli, dva puta, Erik Dier i Tomas Kerol.

Ubedljiv je bio i Siti u duelu premijerligaša, pošto je slavio u Birminegu protiv Aston Vile 4:0, briljirao je mlađani Keleći Ihenaćo postigavši het-trik, dok je konačan rezultat postavio Rahim Sterling.

S druge strane, Arsen Venger je malo 'promešao karte' pred gostovanje Burnlija na 'Emirejtsu', uz nekoliko omladinaca debitovao je i Muhamed Elneni, a član Čempionšipa uspeo je da anulira vodeći gol Kaluma Čejmbersa, ali je Aleksis Sančes ipak doneo svojoj ekipi prolaz u narednu rundu – 2:1.

U još jednom duelu članova elitnog ranga, Kristal Palas je na svom 'Selhurst Parku' porazio Stouk Siti golom Vilfreda Zahe, Bornmut je preokretom u poslednjih dvadesetak minuta izbacio trećeligaša Portsmut 2:1, osvajača FA Kupa iz 2008.

Savršen dan premijerligaša 'pokvario' Vest Bromič Albion remijem sa Pitersboro Junajtedom 2:2, a trećeligaš je do novog meča stigao u samom finišu.

U preostalim mečevima, Lids Junajted je bio bolji od Bolton Vonderersa kao gost 2:1, Hal Siti je savladao Buri 3:1, Votford je minimalnim rezultatom eliminisao Notingem Forest u gostima, dok je Reding bio ubedljiv protiv Volsola – 4:0.

Liverpul i Vest Hem odigrali su meč bez golova u poslednjem nedeljnom susretu šesnaestine finala FA Kupa.

'Redsi' i 'Čekićari' će najverovatnije sredinom februara odigrati revanš na Bolejn Graundu, ali ostaje da se vidi kada zbog zgusnutog rasporeda ekipe sa Enfilda.

Gosti iz Londona bili su bolji rival tokom prvih 45 minuta, međutim nisu uspeli da zatresu mrežu Simona Minjolea, dok je drugi deo igre u potpunosti pripao domaćinu, ali se istakao golman Vest Hema Daren Rendolf sa nekoliko sjajnih intervencija.

Posle izjednačenog početka, ekipa Slavena Bilića preuzela je kontrolu na sredini terena i počela da preti, a prvu opasnost po gol domaćina izazvao je Dimitri Paje iz slobodnjaka sa 30 metara. Već pet minuta kasnije, Valensija je sjajno pratio akciju Arona Kresvela i Čeika Kujatea, ali je iz neposredne blizine prebacio loptu glavom preko prečke.

Do odlaska na odmor tim Jirgena Klopa zapretio je preko Kristijana Bentekea i Kamerona Branagana, ali se Irac na golu 'Čekićara' istakao u oba navrata, pogotvo posle šuta deteta Liverpula sa 25 metara.

Drugi deo igre počeo je šansom sa Pedra Obianga, posle gužve u petercu, kada bivši vezista Sampdorije nije uspeo da iz peterca ćušne loptu u mrežu. Zatim smo u dva napada videli isto toliko šansi, najpre je zapretio Nejtan Klajn, a zatim i Antonio Valensija na drugoj strani, ali su ponovo golmani bili na visini zadatka.

U preostalih pola časa susreta gledali smo uglavnom napade 'Redsa', kao i bravure Rendolfa, koji je redom zaustavljao šanse Džoa Alena, Aleksa Tešeire i Bentekea, a posebno se istakao u 74. minutu, kada je prvo zaustavio pokušaj Belgijanca, a onda i Džordona Ajba u nastavku.

Na otvaranju ove faze takmičenja, Mančester Junajted je u petak trijumfovao na gostovanju Darbi Kauntiju 3:1.

Šesnaestina finala biće kompletirana u nedelju – kada su na programu susreti Karsli Junajted – Everton i Milton Kej Dons – Čelsi.

FA Kup – šesnaestina finala:

Kolčester Junajted – Totenhem Hotspur 1:4
Arsenal – Burnli 2:1
Aston Vila – Mančester Siti 0:4
Boloton Vonderers – Lids Junajted 1:2
Buri – Hal Siti 1:3
Kristal Palas – Stouk Siti 1:0
Notingem Forest – Votford 0:1
Oksford Junajted – Blekburn Rovers 0:3
Portsmut –Bornmut 1:2
Reding – Volsol 4:0
Šrusberi Taun – Šefild Venzdej 3:2
Vest Bromič Albion – Piterboro Junajted 2:2
Liverpul – Vest Hem 0:0

nedelja:
14.30 Karsli Junajted – Everton
17.00 Milton Kej Dons – Čelsi

petak:
Darbi Kaunti – Mančester Junajted 1:3

Komentari / 0

Ostavite komentar