ШПА: Атлетику два црвена, Барси преокрет и прво мјесто!

Екипа Барселоне савладала је Атлетико Мадрид после преокрета у дербију 22. кола Примере – 2:1 (2:1). Фудбалери Атлетик Билбаа победили су у гостима Хетафе са 1:0, док је Малага славила са 2:1 против Еибара у утакмицама 22. кола шпанске Примере.

Фудбал 30.01.2016 | 22:15
ШПА: Атлетику два црвена, Барси преокрет и прво мјесто!

'Блауграна' се овим тријумфом осамила на првом месту на табели, са три бода више управо од 'Јорганџија', али и уз меч мање.

Није добро почео дуел по домаће на Ноу Кампу, пошто је Саул Њигес већ у десетом минуту проиграо Кокеа за вођство, али су најпре Лионел Меси у 30. и затим Луис Суарес, осам минута касније, донели свом тиму преокрет и 16. тријумф у сезони.

Екипи Диега Ћола Симеонеа је посао додатно отежао Филипе Луис, добивши директан црвени картон непосредно пред крај првог полувремена.

Бразилац је, тачно на половини терена, отвореним ђоном ударио Месија у колено, а само пуком срећом Аргентинац је успео да остане неповређен.

После неколико пропуштених шанси за Атлетико, све је било готово после двадесет минута игре у наставку јер је Дијего Годин зарадио други жути картон, а Барса до краја сусрета пропустила још неколико солидних прилика да слави убедљивијим резултатом.

Екипа са Висенте Калдерона је одлучила да покуша да преузме контролу и офанзиву од самог старта, а такав приступ јој се исплатио већ у уводних десет минута. Најпре је Клаудио Браво зауставио покушај Саула, после само 180 секунди игре, али већ у десетом Чилеанац није могао ништа.

Сјајни Саул је пробио по десном боку и центрирао буквално са гол аут линије, лопта је прошла двојицу играча на првој стативи и на крају дошла до капитена Кокеа – који хвата волеј у 'висини' пенала и шаље лопту у даљи угао.

У наредних двадесетак минута није било превише узбуђења, пошто је Ћоло 'поставио' чувене блокове, уз обавезна удвајања, у дефанзиви, иако је Барселона имала посед и иницијативу. Ипак, Јан Облак у 29. минуту спречава покушај Луиса Суареса, да би већ у следећем нападу и он морао да вади лопту из мреже.

Лопта је после карактеристичне акције стигла до Ђордија Албе, леви бек домаћина дивно је сачекао клизећи ривала пре него што је посла повратну на петерац, а Лео Меси погодио ближи угао за изједначење. Наставила је екипа Луиса Енрикеа са нападима, да би већ у 38. минуту стигла до тоталног преокрета. Дани Алвес уписао је 99. асистенцију у 'црвено-тегет' дресу, одличним пâсом са готово 50 метара, а Луис Суарес са ивице петерца послао лопту кроз ноге Облака.

Непосредно пре искључења Година, велику прилику да свој тим врати у меч пропустио је Антоан Гризман са само неколико метара – тачније, погодио је Брава у стопало, иако се овај бацио у потпуно другу страну.

Фудбалери Атлетик Билбаа победили су у гостима Хетафе са 1:0, док је Малага славила са 2:1 против Еибара у утакмицама 22. кола шпанске Примере.

Атлетик се прилично мучио против Хетафеа на гостовању, али је ипак успео да забележи други узастопни првенствени тријумф и тако остане у врху табеле првенства Шпаније.

Једини гол на утакмици постигао је Инаки Вилијамс у 24. минуту. Хетафе је утакмицу завршио са десеторицом играча на терену, пошто је Хуан Кала у судијској надокнади времена добио црвени картон.

Атлетик заузима пето са 34 бода, док је Хетафе 11. са 26.

Слична утакмица виђена је и на северу Шпаније у Еибару, где је Малага против истоименог клуба из тог града прекинула серију од два узастопна пораза. Предност Малаги у 45. минуту донео је Хуанпи, да би питање победника решио 34-годишњи Парагвајац Роке Санта Круз у судијској надокнади времена. У последњим секундама утакмице Еибар је смањио заостатак, а стрелац је био Борха Бастон.

Малага је после овог тријумфа 10. са 27 бодова, док је Еибар седми са 33.

Минималну победу остварио је Виљареал над Гранадом на свом терену. Сва три бода свом тиму донео је Бруно из пенала у 55. минуту.

У последњем мечу дана састали су се Реал Сосиједад и Бетис.

субота:
Барселона – Атлетико Мадрид 2:1 (1:0)
Меси 30, Суарес 38 - Коке 10
Еибар – Малага 1:2
Бастон 94 - Хуанпи 45, Санта Круз 91
Хетафе – Атлетик Билбао 0:1
Вилијамс 24
Виљареал – Гранада 1:0
Бруно (п) 55
22.05 Реал Сосиједад – Реал Бетис

недеља:
12.00 Севиља – Леванте
16.00 Валенсија – Спортинг Хихон
18.15 Лас Палмас – Селта Виго
20.30 Реал Мадрид – Еспањол

понедељак:
20.30 Депортиво Ла Коруња – Рајо Ваљекано

Коментари / 0

Оставите коментар